Sencha
- Shincha Fuji Yumesuruga (2025)
Yumesuruga eli Surugan Uni on harvinaisempi japanilainen teepensaslajike. Suruga on Shizuokan alueen vanha nimitys. Lajikettä käytetään eniten juuri Shizuokan alueella. Tämä shincha eli varhaiskevään tee poimittiin Fuji-vuoren lähistöllä varhain keväällä 2025. Kuivan teen tuoksu on mehukkaan umaminen. Maljassa tuoksu on jopa kananmunaisen ja herukkaisen ruohoinen. Mahtaako tässä tuoksua läheisen Fuji-vuoren vulkaaninen maaperä? Maku on kirkkaan ruohoinen ja öljyisen umaminen.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Shincha Kabusecha Saemidori (2024)
Saemidori-lajikkeesta tuotettu varhaiskevään varjostettu shincha-tee. Kuivan teen tuoksu on syvänraikas ja erikoisen herukkaisen ruohoinen. Tuoksu maljassa on hento ja puhdas. Maku alkaa hennon umamisena ja muuntuu mineraaliseksi ja lopuksi makean vegetaaliseksi.
LisätietojaAlkaen 13,00 €
- Fukamushi Kabusecha (2024)
Kagoshiman alueella tuotettu voimakkaasti höyrytetty varjostettu tee eli fukamushi kabusecha. Kuivan teen tuoksu on muhevan umaminen ja särmikkään sitruksinen. Haudutetun teen tuoksu on mehevän ruohoinen, paahteinen ja kirkkaan sitruksinen. Maku on runsas ja kirkas. Siinä on kukkeita ja ruohoisia sävyjä sekä samettista umamia.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Tamaryokucha (2024)
Tamaryokucha on japanilainen vihreä tee-erikoisuus, joka kuivataan rummussa kuumalla ilmalla. Sitä ei rullata senchan tavoin. Tamaryokucha voi olla höyrytettyä tai höyryttämätöntä. Tämä laatu on höyrytettyä jonka takia se on hieman vihreämpää kuin moni tamaryokucha. Maussa on aluksi paahteinen sävy mitä seuraa rikkaat herneiset vegetaaliset maut.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Fukamushi Kabusecha (2023)
Fukamushi Kabusecha on varjostettua teetä, joka on höyrytetty tavallista voimakkaammin antaen tuloksena uskomattoman kirkkaan vihreä värin sekä pehmeän ja makean maun. Tämä laatu on tuotettu Kagoshiman alueella sekoituksesa useaa eri teepensaslajiketta. Kuivan lehden tuoksu on umaminen ja kuin imelän mangoinen. Maljassa tuoksussa on vietteleviä ituisia vegetaalisuuden sävyjä. Maku on samalla samettisen umaminen ja sävykkään jänteikäs. Jälkumaussa maku siirtyy raikkaaksi tunteeksi suun kattoon. Lopuksi suun takaosassa tuntuu mineraalisia vegetaalisuuden sävyjä ja umamia.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023)
Tämä on suosituin japanilainen teelaatumme. Tämä huipputason sencha on tuotettu modernista Saemidori-pensaslajikkeesta, joka tarjoilee tällä laatutasolla upeaa herukkaista ja sitruksista tuoksua ja reippaasti senchan tunnusomaisia vegetaalisia sävyjä. Maku on sekoitus kielen kärjellä maistuvaa raikkautta ja suun takaosassa tuntuvaa muhevaa umamista vegetaalisuutta.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Sencha Ichoka Yabukita Luomu (2023) FI-EKO-201
Tämä sencha on tuotettu erityisellä ichoka-tyylillä, jossa teenlehtiä nuudutetaan hieman ennen niiden kuivaamista kukkaisen aromin luomiseksi. Tee on poimittu Japanin yleisimmästä yabukita-teepensaslajikkeesta. Tee on kasvanut Harunon kylässä Shizuokassa. Teessä on ehjähkö lehti, jossa on hieno intensiivinen mehukas tuoksu. Maku on epätavallisen kalkkinen ja mineraalinen.
LisätietojaAlkaen 11,50 €
- Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201
Kamairicha on japanilainen vihreä tee, joka on kiinalaisen tuotantotavan mukaisesti pannukuivattu. Tämä tee on tuotettu erityisellä Ichoka-tyylillä, jossa teenlehtiä nuudutetaan hieman kukkaisen aromin luomiseksi. Tee perustuu sekoitukseen eri pensaslajikkeita. Lehdessä on makea mehukas tuoksu. Maku on hieman mineraalinen ja upean aktiivinen suussa.
LisätietojaAlkaen 12,00 €
- Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201
Kamairicha on japanilainen vihreä tee jota ei ole höyrytetty Japanin normaalin tuotantotavan mukaisesti vaan kiinalaiseen tapaan vain pannukuivattu. Niinpä tee on kuin kiinalaisen ja japanilaisen teen välimuoto. Tämä luomu-kamairicha on tuotettu Fushun-pensaslajikkeesta Shizuokan alueella. Maku on tiheän kermainen, vegetaalinen ja intensiivinen.
LisätietojaAlkaen 11,00 €
- Kabusecha Okumidori + Saemidori (2022)
Kabusecha on Sencha-teen erikoistyyppi, jonka tuotannossa teepensaat varjostetaan 2-3 viikkoa ennen teenlehtien poimintaa. Tämä tekee teestä pehmeän ja makean makuisen. Tämä Kabusecha on tuotettu Okumidori- ja Saemidori -pensaslajikkeiden sekoituksesta keväällä 2022. Tee on upean tyyni ja raskas. Siinä on villien kasvien aromaattisuutta, makeaa vegetaalisuutta ja hieman ruohon sävyjä.
LisätietojaAlkaen 9,60 €