Shincha Kabusecha Saemidori (2024)

Saemidori-lajikkeesta tuotettu varhaiskevään varjostettu shincha-tee. Kuivan teen tuoksu on syvänraikas ja erikoisen herukkaisen ruohoinen. Tuoksu maljassa on hento ja puhdas. Maku alkaa hennon umamisena ja muuntuu mineraaliseksi ja lopuksi makean vegetaaliseksi.

Varastossa
SKU
t776
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shincha Kabusecha Saemidori (2024) - 50g
13,00 €
Shincha Kabusecha Saemidori (2024) - 100g
25,00 €
Shincha Kabusecha Saemidori (2024) - 200g
49,00 €

Yleistä

Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.

Tämä tee

Tämä Shincha on tuotettu Etejä-Japanissa Kagoshiman alueella. Se on poimittu modernista huippusuositusta Saemidori-lajikkeesta. Tee on varjostettu pariksi viikoksi ennen lehtien poimintaa. Tämä tekee teen mausta pehmeämmän ja makeamman sekä korostaa lehtien vihreää väriä.

Saemidori-teepensaslajikkeen suosio on ollut viimeaikoina nousussa. Lajikkeen nimi tarkoittaa Selkeän Vihreää tai Kirkkaan Vihreää ja se perustuu lajikkeesta saatavan teen kirkkaaseen väriin. Lajike toimii parhaiten lämpimimmillä alueilla Kyushun saarella. Lajikkeen maun erityispiirre on sen vähäinen kitkeryys ja luontainen makeus. Lajike tuottaa hyvin satoa, joka on hyvä lähtökohta lajikkeen suosion rakentamiseen. Satoa Saemidorista saadaan yleensä 4-7 päivää aiemmin kuin Japanin suosituimmasta Yabukita-lajikkeesta. Lajike on Yabukitan ja luontaisesti pehmeän makuisen Asatsuyun risteytys. Saemidori yhdistää Yabukitan hyvän sadon ja voimakkaan luonteen Asatsuyun luontaisen pehmeyden ja samettisuuden kanssa.

Maku

Kuivan teen tuoksu on syvänraikas ja erikoisen herukkaisen ruohoinen. Tuoksu maljassa on hento ja puhdas. Maku alkaa hennon umamisena ja muuntuu mineraaliseksi ja lopuksi makean vegetaaliseksi.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Teejoulukalenterin 2024 live-striimissä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shincha Kabusecha Saemidori (2024)
Arviosi