Japani
- Shincha Tsuyuhikari (2024)
Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Tämä shincha on tuotettu Tsuyuhikari-lajikkeesta. Lajikkeen nimi tarkoittaa Kastevaloa. Kuivan teen tuoksu on hieman makea ja herkän vegetaalinen. Maljassa tuoksu on hento ja öljyisen umaminen. Maku on palkoherneinen, mineraalinen ja raikas.
LisätietojaAlkaen 11,00 €
- Fukamushi Kabusecha (2023)
Fukamushi Kabusecha on varjostettua teetä, joka on höyrytetty tavallista voimakkaammin antaen tuloksena uskomattoman kirkkaan vihreä värin sekä pehmeän ja makean maun. Tämä laatu on tuotettu Kagoshiman alueella sekoituksesa useaa eri teepensaslajiketta. Kuivan lehden tuoksu on umaminen ja kuin imelän mangoinen. Maljassa tuoksussa on vietteleviä ituisia vegetaalisuuden sävyjä. Maku on samalla samettisen umaminen ja sävykkään jänteikäs. Jälkumaussa maku siirtyy raikkaaksi tunteeksi suun kattoon. Lopuksi suun takaosassa tuntuu mineraalisia vegetaalisuuden sävyjä ja umamia.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023)
Tämä on suosituin japanilainen teelaatumme. Tämä huipputason sencha on tuotettu modernista Saemidori-pensaslajikkeesta, joka tarjoilee tällä laatutasolla upeaa herukkaista ja sitruksista tuoksua ja reippaasti senchan tunnusomaisia vegetaalisia sävyjä. Maku on sekoitus kielen kärjellä maistuvaa raikkautta ja suun takaosassa tuntuvaa muhevaa umamista vegetaalisuutta.
LisätietojaAlkaen 12,50 €
- Matcha - Tsubochu no Mukashi (Gion Tsujiri, Uji) 20g
Tämä Tsubochu no Mukashi on Gion Tsujirin matcha-valikoimassa korkeatasoinen laatu, joka on tarkoitettu koichan eli paksun teen valmistamiseen. Se sopii tietysti myös ohuen teen eli usuchan valmistamiseen. Kuivan matchan tuoksu on pehmeä enemmänkin kuin parfyyminen. Se on samettinen ja makean mehukas. Sävyinä kuin vaniljaista ituisuutta. Maku alkaa mineraalisellla vegetaalisuuden sävyllä joka tuntuu kielen kärjellä. Suun muut osat täyttää pehmeä umamisuus. Maku loppuu ja vetäytyy umamisena raikkaana vallina kuin aalto mereen rannan hiekan päältä.
Lisätietoja39,00 € - Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201
Kamairicha on japanilainen vihreä tee, joka on kiinalaisen tuotantotavan mukaisesti pannukuivattu. Tämä tee on tuotettu erityisellä Ichoka-tyylillä, jossa teenlehtiä nuudutetaan hieman kukkaisen aromin luomiseksi. Tee perustuu sekoitukseen eri pensaslajikkeita. Lehdessä on makea mehukas tuoksu. Maku on hieman mineraalinen ja upean aktiivinen suussa.
LisätietojaAlkaen 12,00 €
- Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201
Kamairicha on japanilainen vihreä tee jota ei ole höyrytetty Japanin normaalin tuotantotavan mukaisesti vaan kiinalaiseen tapaan vain pannukuivattu. Niinpä tee on kuin kiinalaisen ja japanilaisen teen välimuoto. Tämä luomu-kamairicha on tuotettu Fushun-pensaslajikkeesta Shizuokan alueella. Maku on tiheän kermainen, vegetaalinen ja intensiivinen.
LisätietojaAlkaen 11,00 €
- Matcha - Shinobu no Shiro (Gion Tsujiri, Uji) 20g
Gion Tsujiri on yksi Kioton alueen kuuluisista teentuottajista. Tuottajan tyyli on umaminen ja täyteläinen. Tämä Shinobu no Shiro on tuottajan hieman huokeampi laatu, joka tuottajan tyylille ominaiseen tapaan on varsin pehmeä ja sävykäs. Kuivassa teessä on puuterinen, eloisan kukkea ja vegetaalinen tuoksu. Aivan kuin olisi kukkakaupassa tuoreiden kukkien keskellä! Maussa ei ole paljonkaan kitkeryyttä ollen enemmänkin vegetaalisen ja mineraalisen kiinteä antaen ryhdikkään vaikutelman. Jälkimaussa kukkea vesikasvinen makeus nousee hiljalleen jättäen makean kukkivan muiston.
Lisätietoja24,00 € - Jinjiron matcha maistelusetti 2 x 8g Uji, Kioto
Jinjiro on kuusi sukupolvea toiminnassa ollut mikro-teentuottaja Ujissa. Pieni erä 2 x 8g maistelusettejä saatavilla. Teet on tuotettu Jinjiron mikroviljelmällä Gokashon alueella Ujissa. Setissä kaksi 8g pussia matchaa. Molemmat ovat yhden teepensaslajikkeen matcha-laatuja. Lajikkeet ovat Asahi ja Saemidori. Setistä pystyy tekemään 8 annosta artesaanista matchaa.
Lisätietoja37,00 € - Kabusecha Okumidori + Saemidori (2022)
Kabusecha on Sencha-teen erikoistyyppi, jonka tuotannossa teepensaat varjostetaan 2-3 viikkoa ennen teenlehtien poimintaa. Tämä tekee teestä pehmeän ja makean makuisen. Tämä Kabusecha on tuotettu Okumidori- ja Saemidori -pensaslajikkeiden sekoituksesta keväällä 2022. Tee on upean tyyni ja raskas. Siinä on villien kasvien aromaattisuutta, makeaa vegetaalisuutta ja hieman ruohon sävyjä.
LisätietojaAlkaen 12,00 €
- Matcha - Kinrin (Marukyu Koyamen, Uji) 20g
Marukyu Koyamen on yksi Kioton alueen kuuluisista teentuottajista. Tämä Kinrin-laatu on Marukyu Koyamaenin valikoimassa keskitasoa edustava laatu, jonka laatu riittää ohuen usuchan lisäksi paksumman koichan valmistamiseen. Se tarjoaa tuottajan hienoa tyyliä ja sopivasti täyteläisyyttä raikkauden rinnalla.
Lisätietoja29,00 €