Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Shu pu'erissa on maanläheisiä sävyjä kuten puun ja turpeen sävyjä. Se hautuu erittäin tumman väriseksi ja sen sanotaan parantavan ruoansulatusta.

Shu Pu'er

Aseta laskevaan järjestykseen

5 tuotetta

per sivu
 1. Langhe 2005 9579 (Shu pu'er)
  Rating:
  0%

  Tämä 2005 vuoden shu pu'er on Menghain alueen teetehtaan Langhen käsialaa. Langhe tunnetaan parhaiten shu pu'er -teelaaduistaan, joiden erityispiirteenä on hieman kevyempi fermentaatio, mikä antaa teelle pitkän kiinteän jälkimaun. Kuivassa teen tuoksusta löytyy kaarnaista puun sävyä sekä sävykästä ullakkoisuutta. Maljassa tuoksu on hieman tervainen, paahteisen puinen, mineraalisen kivinen ja sävykkään ullakkoinen. Maku painottuu jälkimaun puolelle, jossa erottuu kevyen fermentaation mahdollistama kiinteä raikkaus.

  Lisätietoja

  Alkaen 9,50 €

 2. Yongde Shu Pu'er 2021
  Rating:
  0%

  Tämä on vuoden 2021 irtolehtinen shu pu'er eli voimakkaasti fermentoitu pu'er-tee. Tee koostuu pienestä lehdestä ja silmuista. Tee on tuotettu Yongden alueella ja siinä on alueen tyypillistä raikkautta sekä paksua mehevää makean puun sävyä mitä hyvältä shu pu'erilta on syytä odottaa. Tämä tee tarjoaa oikein mainiota hinta-laatusuhdetta ja irtolehtisenä se on oikein mainio shu pu'er arkikäyttöön.

  Lisätietoja

  Alkaen 7,50 €

 3. Wen Ge Zhuan 90-luku - Kulttuurivallankumoustiili
  Rating:
  100% of 100

  Tämä on tietojemme mukaan 90-luvulla tuotettua shu pu'eria. Teen tuottajasta ei ole tietoa. Kokonaisena tee tulee 500g tiilen muodossa. Teessä on rasvainen kamferinen ja metallipajainen tuoksu. Maku on kerroksinen koostuen kamferisista kevyistä sävyistä ja hieman tervaisista ja antiikkisen puisista bassosävelistä. Teestä tekee helposti yli kymmenen haudutusta. Upean paksu ja tyylikäs tee!

  Lisätietoja

  Alkaen 16,00 €

 4. Nuo Mi Xiang Tuo Cha 6g
  Rating:
  0%

  Tässä on shu pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tee on maustettu Nuo Mi Xiang -yrtillä, jonka tuoksu muistuttaa riisiä. Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä. Tee ei kitkeröidy helpolla ja maku paranee voimistuessaan!

  Lisätietoja
 5. Changtai 2005 Heng Feng Yuan
  Rating:
  0%

  Tämä 2005 shu pu'er kuuluu Changtain sarjaan Heng Feng Yuan. Tee on puristettu 250g painavien tiilien muotoon. Teemateriaali on melko karkeaa ja sisältää paljon oksia. Teessä maistuu ja tuntuu iän tuoma tasaisuus. Väri on läpikuultava ja vaikutus upean hitaasti rauhoittava. Ehdoton suositus shu pu'erin ystäville!

  Lisätietoja

  Alkaen 9,00 €

Aseta laskevaan järjestykseen

5 tuotetta

per sivu