Long Zhu Shu Pu'er 2019 - 8g

Shu pu'er on Yunnanin maakunnan pu'er-teen toinen päämuoto, jossa teenlehti ollaan fermentoitu korkeassa kosteudessa ja lämmössä kekoamalla lehdet korkeisiin kinoksiin ja kastelemalla. Teenlehti tavallaan kompostoituu ja muuttuu liki mustaksi. Tämä on ns. Long Zhu eli Lohikäärmeenhelmen muodossa. Tuoksu on makean kaarnainen ja mausteisen viinimäinen. Maku on ryhdikkään puinen ja turpeinen. Tee myydään yksittäisinä 8g painavina helminä.

1,50 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t791

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän teen on tuottanut Lincangin alueen teetehtaalla Yongden alueella. Tee on tuotettu Xion Feng -brändillä. Teemateriaali on 2019 vuodelta. Tämä on ns. Long Zhu eli Lohikäärmeenhelmen muodossa. Yksittäisten helmien paino on 8g.

Maku

Tuoksu on makean kaarnainen ja mausteisen viinimäinen. Maku on ryhdikkään puinen ja turpeinen.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Long Zhu Shu Pu'er 2019 - 8g
Arviosi