Xiong Feng 2012 Gong Ting Gong Bing (Shu Pu'er)
Tämän teen on tuottanut Lincangin alueen teetehtaalla Yongden alueella. Tee on tuotettu Xion Feng -brändillä. Teemateriaali on 2012 vuodelta ja Mangfei-kylän lähistöltä. Tämä on merkittävä teentuotantoalue Lincangin alueella joka tunnetaan voimallisista pu'er-teelaaduistaan. Tämän teen nimi Gong Ting Gong Bing tarkoittaa Hovin Tribuuttikakkua. Tämä viittaa kakun lehtimateriaalin joka on erittäin pienilehtistä. Kuivassa teessä on mehevä makea kaarnainen tuoksu. Maku alkaa kaakaoisen täyteläisenä ja jatkuu makean puisin sävyin ja loppuu mineraalisen ja vanhan puisin ikääntynein sävyin.
Yleistä
Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.
Tämä tee
Tämän teen on tuottanut Lincangin alueen teetehtaalla Yongden alueella. Tee on tuotettu Xion Feng -brändillä. Teemateriaali on 2012 vuodelta ja Mangfei-kylän lähistöltä. Tämä on merkittävä teentuotantoalue Lincangin alueella joka tunnetaan voimallisista pu'er-teelaaduistaan. Tämän teen nimi Gong Ting Gong Bing tarkoittaa Hovin Tribuuttikakkua. Tämä viittaa kakun lehtimateriaalin joka on erittäin pienilehtistä. Kakut on puristettu viimevuosina jonka näkee papereiden kirkkaasta väristä. Ts. lehtimateriaalia on säilytetty irtoelhtisenä noin 10 vuotta jonka vuotta tee on puristettu kakuiksi.
Maku
Kuivassa teessä on mehevä makea kaarnainen tuoksu. Maku alkaa kaakaoisen täyteläisenä ja jatkuu makean puisin sävyin ja loppuu mineraalisen ja vanhan puisin ikääntynein sävyin.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.
Katso tämän teen esittelyyvideo Teepolun Youtube-kanavalla: