Xiong Feng 2016 Yongde Qi Zi Bing Cha (Shu Pu'er)
Tämän teen on tuottanut Lincangin alueen teetehtaalla Yongden alueella. Tee on tuotettu Xion Feng -brändillä. Teemateriaali on 2016 vuodelta. Teemateriaali tässä kakusssa on hieman suurempaa mikä antaa teen makuun kaarnaista piirrettä ja tekee mausta pienilehtistä teetä hieman kuivempaa. Tee tarjoilee Yongden alueen hedelmäisyyttä sekä hieman isomman lehden herkullisia kaarnaisia sävyjä. Teessä maistuu myös ikääntymisen ensisävyjä jotka tuntuvat maussa mineraalisina piirteinä.
Yleistä
Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.
Tämä tee
Tämän teen on tuottanut Lincangin alueen teetehtaalla Yongden alueella. Tee on tuotettu Xion Feng -brändillä. Teemateriaali on 2016 vuodelta. Tuottaja on nimennyt tämän shu pu'erin Yongde Qi Zi Bing Chaksi eli Yongden Seitsemän Poikaa Teekakku. Seitsemän Poikaa on nimitys jolla viitataan ns. pu'er tongiin joka on seitsemän pu'er-kakun pino joka pakataan bambunverson kuoreen. Teemateriaali tässä kakusssa on hieman suurempaa mikä antaa teen makuun kaarnaista piirrettä ja tekee mausta pienilehtistä teetä hieman kuivempaa. Kokonaisen kakun paino on 357g ja tarjoamme lisäksi kakusta irrotettua pienempää 50g pussitettuna.
Maku
Tee tarjoilee Yongden alueen hedelmäisyyttä sekä hieman isomman lehden herkullisia kaarnaisia sävyjä. Teessä maistuu myös ikääntymisen ensisävyjä jotka tuntuvat maussa mineraalisina piirteinä.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.