Yongde Shu Pu'er 2021

Tämä on vuoden 2021 irtolehtinen shu pu'er eli voimakkaasti fermentoitu pu'er-tee. Tee koostuu pienestä lehdestä ja silmuista. Tee on tuotettu Yongden alueella ja siinä on alueen tyypillistä raikkautta sekä paksua mehevää makean puun sävyä mitä hyvältä shu pu'erilta on syytä odottaa. Tämä tee tarjoaa oikein mainiota hinta-laatusuhdetta ja irtolehtisenä se on oikein mainio shu pu'er arkikäyttöön.

Varastossa
SKU
t651
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yongde Shu Pu'er 2021 - 50g
7,50 €
Yongde Shu Pu'er 2021 - 100g
14,00 €
Yongde Shu Pu'er 2021 - 200g
27,00 €
Yongde Shu Pu'er 2021 - 400g
53,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Olemme nimenneet tämän irtolehtisen shu pu'erin yksinkertaisesti Yongde Shu Pu'eriksi. Se on tuotettu Yongden teetehtaalla vuonna 2021 huhtikuussa ja koostuu pienistä lehdistä ja silmuista. Tee tuottaa paksun haudukkeen, jossa on mukavasti kaakaomaisuutta ja makean puun sävyä.

Maku

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yongde Shu Pu'er 2021
Arviosi