Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Yuzu Sencha

Niin krispiä, niin raikasta! Sitä on tämä yuzu-sencha! Yuzu on Itä-Aasiassa kasvava tyylikäs sitrus. Senchaan yhdistettynä se tarjoaa intensiivisen ja raikkaan kokemuksen.

Varastossa
SKU
t375
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yuzu Sencha - 40g
10,00 €
Yuzu Sencha - 80g
19,00 €
Yuzu Sencha - 200g
45,00 €

Yleistä

Yuzu eli Citrus Junos on alunperin kiinalainen sitrushedelmä, joka on vähemmän tunnettu länsimaissa, mutta yleinen Etelä-Koreassa, Japanissa ja Kiinassa. Hedelmä muistuttaa greippiä, mutta on pienempi. Hedelmiä ei syödä sellaisenaan, mutta kuoren ulommalle osalle ja mehulle on monta käyttötapaa maiden ruokakulttuurissa.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tässä teessä Yuzun kuoren ja hedelmälihan paloja on sekoitettu senchaan. Sencha on valittu miedoksi ja kuivasävyiseksi, jolloin se korostaa Yuzun tyylikästä raikkautta. Upean puhdistava ja virkistävä tee!

Maku

Kuivan teen tuoksu on uskomattoman intensiivinen sitruksisuudessaan. Yuzun tuoksu on pirskahtelevan mehukas muistuttaen hieman sitruunan, limen ja appelsiinin sekoitusta. Maljassa tämä tee paljastuu enemmänkin kuivan tyylikkääksi kuin makean täyteläiseksi. Sitrus on kuivan parfymaattinen sävyissään ja sekoituksen sencha on myös valittu hieman kuivemmaksi. Kokonaisuus on upean tyylikäs ja kuivahko. Maussa Yuzu on etualalla tyylikkään kuivine ja samalla mehukkaine sävyineen. Jälkimaussa teen kuivahko ja tyylikäs ruohoisuus nousee esiin tasapainottaen hedelmän sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yuzu Sencha
Arviosi