Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201

Kamairicha on japanilainen vihreä tee jota ei ole höyrytetty Japanin normaalin tuotantotavan mukaisesti vaan kiinalaiseen tapaan vain pannukuivattu. Niinpä tee on kuin kiinalaisen ja japanilaisen teen välimuoto. Tämä luomu-kamairicha on tuotettu Fushun-pensaslajikkeesta Shizuokan alueella. Maku on tiheän kermainen, vegetaalinen ja intensiivinen.

Varastossa
SKU
t644
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
11,00 €
Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
21,00 €
Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
41,00 €

Yleistä

Kamairicha on japanilainen teetyyli, missä teenlehtiä ei japanin normaaliin tapaan höyrytetä vaan ne ainoastaan kuivataan pannulla kiinalaisen tuotantotavan mukaisesti. Höyryttäminen pehmentää teenlehteä ja näin heikentää teenlehden rakennetta. Näin kamairichan teenlehdet ovat ehjempiä. Höyryttäminen vaikuttaa myös merkittävästi teen makuun lisäten makeutta ja kehittäen umamia. Kamairichassa näitä vaikutteita ei ole ja niinpä tee maistuu enemmän kiinalaiselta vihreältä teeltä yhä tarjoten japanilaisen vihreän teen piirteitä.

Tämä tee

Tämä kamairicha on luomutuotettu Shizuokan alueella ja se on poimittu keväällä 2023. Se on tuotettu Fushun-pensaslajikkeen pensaista. Lajike on Z1 ja Kanaya Midori -lajikkeiden risteytys. Se on myöhään lehtiä tuottavaa lajiketta ja sen ansiosta kestää hyvin kevään kylmiä säitä. Lajikkeen väri on hieman tummempi ja sen takia sitä ei visuaalisesti pidetä yhtä hyvänä kuin moni muu lajike. Lajike tuottaa reippaasti satoa ja tätä pidetään yhtenä lajikkeen hyvänä puolena. Lajikkeen makua kuivaillaan kepeäksi ja hienovaraiseksi.

Maku

Teenlehdessä on japanilaiseksi teeksi tunnistettava tuoksu, mutta siinä on vesikasvisten sävyjen lisäksi vohvelimaisuutta ja paahteisuutta. Haudutetun lehti on selkeästi hybridi japanilaisesta ja kiinalaisesta teestä ollen hieman kukkea, mutta kuitenkin mehevän täyteläinen. Maljassa tuoksu on mineraalinen. Maku ei ole erityisen umaminen ollen luisempi, mineraalisempi ja kukkaisvegetaalinen. Maun tiheydessä on kuitenkin senchan piirteitä.

Hauduttaminen

Käytä noin 3-4g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Esittelimme tämän teen ensikertaa Teepolun Teejoulukalenterissa 2023. Tässä on teen esittely joulukalenterin videoissa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kamairicha Fushun Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi