Sencha Ichoka Yabukita (2023) FI-EKO-201

Tämä sencha on tuotettu erityisellä ichoka-tyylillä, jossa teenlehtiä nuudutetaan hieman ennen niiden kuivaamista kukkaisen aromin luomiseksi. Tee on poimittu Japanin yleisimmästä yabukita-teepensaslajikkeesta. Tee on kasvanut Harunon kylässä Shizuokassa. Teessä on ehjähkö lehti, jossa on hieno intensiivinen mehukas tuoksu. Maku on epätavallisen kalkkinen ja mineraalinen.

Varastossa
SKU
t656
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Ichoka Yabukita (2023) FI-EKO-201 - 50g
11,50 €
Sencha Ichoka Yabukita (2023) FI-EKO-201 - 100g
22,00 €
Sencha Ichoka Yabukita (2023) FI-EKO-201 - 200g
43,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä luomu-sencha on tuotettu erityisellä ichoka-tyylillä, jossa teenlehtiä nuudutetaan hieman ennen niiden kuivaamista kukkaisen aromin luomiseksi. Tee on poimittu Japanin yleisimmästä yabukita-teepensaslajikkeesta. Tee on kasvanut Harunon kylässä Shizuokassa. Teessä on ehjähkö lehti, jossa on hieno intensiivinen mehukas tuoksu. Maku on epätavallisen kalkkinen ja mineraalinen.

Maku

Teenlehdissä on intensiivinen mehukas tuoksu. Teen maku on epätavallinen. Siinä on poikkeuksellisen kalkkinen ja mineraalinen maku.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Ichoka Yabukita (2023) FI-EKO-201
Arviosi