Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023)

Tämä on suosituin japanilainen teelaatumme. Tämä huipputason sencha on tuotettu modernista Saemidori-pensaslajikkeesta, joka tarjoilee tällä laatutasolla upeaa herukkaista ja sitruksista tuoksua ja reippaasti senchan tunnusomaisia vegetaalisia sävyjä. Maku on sekoitus kielen kärjellä maistuvaa raikkautta ja suun takaosassa tuntuvaa muhevaa umamista vegetaalisuutta.

Varastossa
SKU
t679
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023) - 50g
12,50 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023) - 100g
24,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023) - 200g
47,00 €
Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023) - 400g
92,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämä sencha on tuotettu alueella Kagoshimassa Japanissa keväällä 2023. Se on poimittu modernista huippusuositusta Saemidori-lajikkeesta. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun. Tee on poimittu Osumin niemimaalla ja se on yhdistelmä muutaman eri teetarhan saemidori-pensaiden materiaalista.

Maku

Lehdessä intensiivinen herukkainen sitruksinen tuoksu, jossa raikasta vegetaalisuutta. Maku on sekoitus kielen kärjellä maistuvaa raikkautta ja suun takaosassa tuntuvaa muhevaa umamista vegetaalisuutta.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:


Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2023)
Arviosi