Verkkokauppaan 24.12.2024 - 6.1.2025 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme joululomalla. Liikkeiden aukiolot sivun alareunassa.

Tamaryokucha (2024)

Tamaryokucha on japanilainen vihreä tee-erikoisuus, joka kuivataan rummussa kuumalla ilmalla. Sitä ei rullata senchan tavoin. Tamaryokucha voi olla höyrytettyä tai höyryttämätöntä. Tämä laatu on höyrytettyä jonka takia se on hieman vihreämpää kuin moni tamaryokucha. Maussa on aluksi paahteinen sävy mitä seuraa rikkaat herneiset vegetaaliset maut.

Varastossa
SKU
t752
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Tamaryokucha (2024) - 50g
12,50 €
Tamaryokucha (2024) - 100g
24,00 €
Tamaryokucha (2024) - 200g
47,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tamaryokucha on japanilainen vihreä tee-erikoisuus, joka kuivataan rummussa kuumalla ilmalla. Sitä ei rullata senchan tavoin. Tämäm takia tamaryokuchassa lehden muoto on suoran sijaan hieman koukeroista. Tamaryokucha voi olla höyrytettyä tai höyryttämätöntä. Tämä laatu on höyrytettyä jonka takia se on hieman vihreämpää. Tee on Kagoshiman alueen satoa Etelä-Japanista.

Maku

Maussa on aluksi paahteinen sävy mitä seuraa rikkaat herneiset vegetaaliset maut.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tamaryokucha (2024)
Arviosi