Tamaryokucha (2024)
Tamaryokucha on japanilainen vihreä tee-erikoisuus, joka kuivataan rummussa kuumalla ilmalla. Sitä ei rullata senchan tavoin. Tamaryokucha voi olla höyrytettyä tai höyryttämätöntä. Tämä laatu on höyrytettyä jonka takia se on hieman vihreämpää kuin moni tamaryokucha. Maussa on aluksi paahteinen sävy mitä seuraa rikkaat herneiset vegetaaliset maut.
Yleistä
Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.
Tämä tee
Tamaryokucha on japanilainen vihreä tee-erikoisuus, joka kuivataan rummussa kuumalla ilmalla. Sitä ei rullata senchan tavoin. Tämäm takia tamaryokuchassa lehden muoto on suoran sijaan hieman koukeroista. Tamaryokucha voi olla höyrytettyä tai höyryttämätöntä. Tämä laatu on höyrytettyä jonka takia se on hieman vihreämpää. Tee on Kagoshiman alueen satoa Etelä-Japanista.
Maku
Maussa on aluksi paahteinen sävy mitä seuraa rikkaat herneiset vegetaaliset maut.
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.