Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201

Kamairicha on japanilainen vihreä tee, joka on kiinalaisen tuotantotavan mukaisesti pannukuivattu. Tämä tee on tuotettu erityisellä Ichoka-tyylillä, jossa teenlehtiä nuudutetaan hieman kukkaisen aromin luomiseksi. Tee perustuu sekoitukseen eri pensaslajikkeita. Lehdessä on makea mehukas tuoksu. Maku on hieman mineraalinen ja upean aktiivinen suussa.

Varastossa
SKU
t650
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
12,00 €
Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
23,00 €
Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
45,00 €

Yleistä

Kamairicha on japanilainen teetyyli, missä teenlehtiä ei japanin normaaliin tapaan höyrytetä vaan ne ainoastaan kuivataan pannulla kiinalaisen tuotantotavan mukaisesti. Höyryttäminen pehmentää teenlehteä ja näin heikentää teenlehden rakennetta. Näin kamairichan teenlehdet ovat ehjempiä. Höyryttäminen vaikuttaa myös merkittävästi teen makuun lisäten makeutta ja kehittäen umamia. Kamairichassa näitä vaikutteita ei ole ja niinpä tee maistuu enemmän kiinalaiselta vihreältä teeltä yhä tarjoten japanilaisen vihreän teen piirteitä.

Tämä tee

Tämä kamairicha on luomutuotettu Shizuokassa Harunon kylän alueella ja se on poimittu keväällä 2023. Tee on tuotettu sekoituksesta eri pensaslajikkeita. Teen nimen Ichoka tarkoittaa käsittelymenetelmää missä teenlehtien annetaan nuutua hetken ennen niiden kuivaamista. Tämä nuuduttaminen sallii lehden alkavan hieman hapettua. Tämän lisäksi lehdissä tapahtuu muita pieniä muutoksia, joiden kokonaisuutena sanotaan kehittävän teehen kukkeita aromeita ja kompleksisuutta.

Maku

Lehdessä on makea mehukas tuoksu. Maku on hieman mineraalinen ja upean aktiivinen suussa.

Hauduttaminen

Käytä noin 3-4g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kamairicha Ichoka Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi