Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Fukamushi Kabusecha (2023)

Fukamushi Kabusecha on varjostettua teetä, joka on höyrytetty tavallista voimakkaammin antaen tuloksena uskomattoman kirkkaan vihreä värin sekä pehmeän ja makean maun. Tämä laatu on tuotettu Kagoshiman alueella sekoituksesa useaa eri teepensaslajiketta. Kuivan lehden tuoksu on umaminen ja kuin imelän mangoinen. Maljassa tuoksussa on vietteleviä ituisia vegetaalisuuden sävyjä. Maku on samalla samettisen umaminen ja sävykkään jänteikäs. Jälkumaussa maku siirtyy raikkaaksi tunteeksi suun kattoon. Lopuksi suun takaosassa tuntuu mineraalisia vegetaalisuuden sävyjä ja umamia.

Varastossa
SKU
t680
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Fukamushi Kabusecha (2023) - 50g
12,50 €
Fukamushi Kabusecha (2023) - 100g
24,00 €
Fukamushi Kabusecha (2023) - 200g
47,00 €
Fukamushi Kabusecha (2023) - 400g
92,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Fukamushi on usein sencha-teelaatujen nimissä näkyvä lisänimike, joka tarkoittaa sitä, että kaikkien japanilaisten vihreiden teelaatujen kohdalla tehtävä lehtien höyrytys on tehty tavallista pidempänä. Tämä vähentää teenlehtien kitkeryyttä ja muutenkin jalostaa teen makua siten, että teen maku on pehmeämpi ja makeampi.

Tämä tee

Tämä 2023 kevään Fukamushi Kabusecha-tee on tuotettu Etelä-Japanissa Kagoshiman alueella. Tee on tuotettu sekoituksesta useita pensaslajikkeita. Mukana olevat lajikkeet ovat: Tsuyuhikari, Saemidori, Okumidori, Yutakamidori & Asatsuyu. Monien voimakkaasti höyrytettyjen fukamushi-laatujen tapaan tässäkin teessä teenlehdet ovat hajonneet melko hienoksi puruksi. Tee toimii parhaiten haudutusastioissa, joissa on tiheä ja laakea siivilä.

Maku

Kuivan lehden tuoksu on umaminen ja kuin imelän mangoinen. Maljassa tuoksussa on vietteleviä ituisia vegetaalisuuden sävyjä. Maku on samalla samettisen umaminen ja sävykkään jänteikäs. Jälkumaussa maku siirtyy raikkaaksi tunteeksi suun kattoon. Lopuksi suun takaosassa tuntuu mineraalisia vegetaalisuuden sävyjä ja umamia.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Fukamushi Kabusecha (2023)
Arviosi