Zheng Qi Tang 2021, Sheng Pu'er

Zheng Qi Tang on kylä Mengkun alueella Lincangin prefektuurissa. Kylä sijaitsee 1900 metrin korkeudessa ja teepuiden keskellä. Tämä alueen sheng pu'er on 2021 satoa. Lehtimateriaali on sekoitus pientä, keskikokoista ja suurempaa lehteä. Kuivassa teessä on puisen sammaleinen makea tuoksu. Maljassa tuoksu on mineraalisen savuinen ja kuivan puinen. Maussa on luonnetta. Jänteikkään tuoreen puun maun yllä leijuu hieman paahteista savun sävyä. Jälkimaussa esiin tulee makeaa juureksisuutta.

Varastossa
SKU
t727
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Qi Tang 2021 - 50g
10,00 €
Zheng Qi Tang 2021 - 357g
64,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu Mengkun alueella Lincangin prefektuurissa sijaitsevan Zheng Qi Tang -kylän lähistöllä. Kylä sijaitsee 1900 metrin korkeudessa ja teepuiden keskellä. Tämä alueen sheng pu'er on 2021 satoa. Mengkun alueella tuotetaan paljon pu'er-teetä mutta Zheng Qi Tang -kylä ei ole yleisimpiä nimiä Mengkun alueen pu'ereiden joukossa.

Maku

Kuivassa teessä on puisen sammaleinen makea tuoksu. Haudutetussa lehdessä on runsaan rämyisä tuoksu joka sekoittelee paahdettujen siemenien sävyjä kevyeen savuisuuteen ja tuoreen puun eloisuuteen. Maljassa tuoksu on mineraalisen savuinen ja kuivan puinen. Maussa on luonnetta. Jänteikkään tuoreen puun maun yllä leijuu hieman paahteista savun sävyä. Jälkimaussa esiin tulee makeaa juureksisuutta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Qi Tang 2021, Sheng Pu'er
Arviosi