Yue Yang Mao Jian (2024)
Hunanin maakunnan rikkaan teekulttuurin omaavan Yue Yangin alueen vihreä tee. Kuivassa teessä on paksu siirappinen hieman kukkea tuoksu jossa myös savun häivähdys. Teen luonne on raskas, hieman paahteinen, mineraalisen vegetaalinen ja hieman umaminen.
Yleistä
Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.
Tämä tee
Hunanin maakunnan rikkaan teekulttuurin omaavan Yue Yangin alueen vihreä tee. Yue Yang sijaitsee noin 120km pohjoiseen maakunnan pääkaupungista Changshasta. Tee on tuotettu pienistä lehdistä sekä avautumattomista silmuista.
Maku
Kuivassa teessä on paksu siirappinen hieman kukkea tuoksu jossa myös savun häivähdys. Teen luonne on raskas, hieman paahteinen, mineraalisen vegetaalinen ja hieman umaminen.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.