Yong Chang Xiang Ji 2006, Sheng Pu'er
Yong Chang Xiang Ji on aikaisimpia tunnettuja pu'er-teebrändejä 1900 luvun alusta. Yritys on yhä toiminnassa sen päämaja on Dali-prefektuurissa Yunnanissa. Tämä sheng pu'er on 2006 tuotantoa. Kakun on kääritty teebrändin perinteisillä merkinnöillä. Lehti on tummaa ja jo hieman ikääntynyttä. Kuivassa teessä on luonteikas tervaisen mausteinen tuoksu. Haudutetuissa teenlehdissä on tervaisen savuinen tuoksu ja metsän aluskasvillisuuden synkkää eloisuutta. Maljassa tuoksu on raikkaan savuinen. Maku on hieman juuresmainen ja raikkaan savuinen.
Tämä tee
Yong Chang Xiang Ji on aikaisimpia tunnettuja pu'er-teebrändejä 1900 luvun alusta. Yritys on yhä toiminnassa sen päämaja on Dali-prefektuurissa Yunnanissa. Tämä sheng pu'er on 2006 tuotantoa. Kakun on kääritty teebrändin perinteisillä merkinnöillä. Lehti on tummaa ja jo hieman ikääntynyttä. Papereissa ei ole mitään vuosilukuja, mutta tiedossamme oleva tuotantovuosi 2006 vaikuttaa uskottavalta teen tuoksun ja maun pohjalta.
Maku
Kuivassa teessä on luonteikas tervaisen mausteinen tuoksu. Haudutetuissa teenlehdissä on tervaisen savuinen tuoksu ja metsän aluskasvillisuuden synkkää eloisuutta. Maljassa tuoksu on raikkaan savuinen. Maku on hieman juuresmainen ja raikkaan savuinen.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.