Ye Sheng Dian Hong AA (2024)
Tämä Dian Hong on poimittu Licang-prefektuurin Fengqing-piirikunnassa keväällä 2024. Tämä variantti on poimittu villinä pidetystä teepuulajikkeesta. Lehtien väri on erityisen tumma ja niissä on epätavallisia punertavia sävyjä. Lajikkeen lehtien väri on puussa kasvaessaan hieman normaalia tummempi. Mustaksi teeksi tuotettuna tämä villilajike omaa erityisen upean punahedelmäisen ja eksoottisen tuoksun ja maun.
Yleistä
Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.
Tämä tee
Tämä Dian Hong on poimittu Licang-prefektuurin Fengqing-piirikunnassa keväällä 2024. Piirikunta on erityisen tunnettu Dian Hong -teestään. Tämä variantti on poimittu villinä pidetystä teepuulajikkeesta. Lehtien väri on erityisen tumma ja niissä on epätavallisia punertavia sävyjä. Lajikkeen lehtien väri on puussa kasvaessaan hieman normaalia tummempi. Mustaksi teeksi tuotettuna tämä villilajike omaa erityisen upean punahedelmäisen ja eksoottisen tuoksun ja maun.
Maku
Tulossa...
Hauduttaminen
Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (4-6g) lehtiä. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-2 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2. Gongfu-tekniikalla hauduttaessa käytetään alle 200ml teekannu ja suurta määrää lehtiä (6-8g). Haudutuksen ovat hyvin lyhyitä, vain noin 10-30 sekuntia. Tällä tavoin teenlehdistä saa 5-10 haudutusta.