Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Xiong Feng 2004-2005 Gu Shu Cha

2004-2005 aikana tuotettu sheng pu'er Yongden alueelta Lincangin prefektuurisa Yunnanista. Tee on ikääntynyt mukavasti ja se näkyy teen käärinpaperien värjäntymisenä teestä tihkuvalla öljyllä. Teen tuoksu ja maku on mukavan mehevä. Kuivan teen tuoksu on makea, tuoreen puinen, hieman tervainen ja kevyen nahkainen. Tuoksu maljassa on kuivan kaarnainen ja makean raikas. Maku on ikääntyneen puinen ja mineraalinen. Jälkimaussa esiin nousee villi kukkea sävy.

Varastossa
SKU
t717
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xiong Feng 2004-2005 Gu Shu Cha - 50g
13,00 €
Xiong Feng 2004-2005 Gu Shu Cha - 357g
86,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Teen on tuottanut Yongde Cha Chang eli Yongden Teetehdas. Se sijaitsee nimen mukaisesti Yongden piirikunnassa Lincangin prefektuurissa. Tee on tuotettu tehtaan Xiong Feng -brändillä 2004-2005. Pakkauspapereissa ei mainita vuotta. Niistä puuttuu kuitenkin QS-sertifioinnin logo. Tämä sertifiointi otettiin käyttöön vuonna 2006-2007 ja Yongden Teetehtaan ensimmäiset teet ovat vuodelta 2004. Näinollen tee on suurella todennäköisyydellä vuosilta 2004 tai 2005. Tuottaja ei ole jaksanut vaivautua antaa teelle varsinaista nimeä, sillä käärinpaperin keskellä on Xiong Feng -brändin kirjoitusperkit. Pienemmällä luee punaisella Gu Shu Cha joten otimme ne käyttöön teen nimenä! Tämä nimitys viittaa siis vanhempiin teepuihin joiden lehtimateriaalista teekakku on tuotettu tuottajansa mukaan.

Maku

Kuivan teen tuoksu on makea, tuoreen puinen, hieman tervainen ja kevyen nahkainen. Tuoksu maljassa on kuivan kaarnainen ja makean raikas. Maku on ikääntyneen puinen ja mineraalinen. Jälkimaussa esiin nousee villi kukkea sävy.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiong Feng 2004-2005 Gu Shu Cha
Arviosi