Wulong Zairai Luomu (2023) FI-EKO-201

Tämä wulong-tee on luomutuotettu Shizuokan alueella. Se on ns. Zairai -tee eli se on tuotettu siemenistä kasvaneista perimältään vaihtelevista pensaista. Lehdessä upea makeismainen tuoksu. Maku on samaten hieman makea ja intensiivinen. Zairai-pensaiden ansiosta teessä on upeaa mineraalisuutta ja syvä pitkä maku.

Varastossa
SKU
t652
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wulong Zairai Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
12,00 €
Wulong Zairai Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
23,00 €
Wulong Zairai Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
45,00 €

Yleistä

Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Japnilaiset wulongit poimitaan suurempana lehtenä myöhemmin keväällä. Lehtiä ei höyrytetä, jotta ne hapettuvat hieman. Japanilaisessa wulongissa hapetusaste on yleensä hyvin kevyt minkä ansiosta lehdet säilyvät erittäin vihreinä ja niissä on selkeästi tunnistettava japanilainen maku.

Zairai ei ole varsinainen lajike. Sana Zairai tarkoittaa Luontaista. Modernit lajikkeita levitetään käyttäen pistokkaita, jonka ansiosta teekasvit ovat toistensa klooneja ja lajikkeen ominaisuudet pystytään säilyttämään. Japanin eri alueilla on luontaisia teelajikkeita, jotka lisääntyvät luontaiseen tapaan siementen välityksellä, jolloin jokainen kasvi on hieman erilainen, ja muutos jatkuu joka sukupolvessa. Tällaisten siemenistä kasvaneiden ja perimältään monipuolisten teetarhojen lehtimateriaalia kutsutaan termillä Zairai. Pensaiden keskinäisen eron voi nähdä tarkastelemalla esimerkiksi teenlehtien muotoa ja kokoa. Alunperin nämä lajikkeet ovat Kiinasta tuotujen teekantojen jälkeläisiä. Zairai-pensaita viljellään omina alueinaan, joissa pensaiden ikä on yleensä korkeampi kuin yksilajikkeisilla tarhoilla. Vanhojen pensaiden juuret ulottuvat syvemmälle maaperään. Zairai-pensaat kestävät hyvin tauteja. Tämä ei olekaan ihme, sillä nämä lajikkeet ovat luontaisesti ympäristöönsä sopeutuneita. Zairai-pensaiden tuotto on vain noin puolet Yabukitaan verrattuna. Tämän takia Zairai-teetarhoja on nykyään vain vähän. Teeksi tuotettuna Zairai-teen ulkonäkö on epätasainen pensaiden vaihtelevuuden takia. Pensaiden iän ja syvien juurten ansiosta Zairai-teen lehdissä on enemmän erilaisia mineraaleja. Maku vaihtelee paljon alueittain, koska zairain tarkka luonne riippuu paljon miltä tarhalta tee tulee! Zairaissa on vanhan Japanin teen maku ja näistä teelaaduista on tulossa arvokkaita niiden hiljalleen hävitessä.

Tämä tee

Tämä wulong-tee on luomutuotettu Shizuokan alueella. Se on ns. Zairai -tee eli se on tuotettu siemenistä kasvaneista perimältään vaihtelevista pensaista. Zairai-pensaiden ansiosta teessä on upeaa mineraalisuutta ja syvä pitkä maku.

Maku

Lehdessä upea makeismainen tuoksu. Maku on samaten hieman makea ja intensiivinen. Siinä on reippaasti vihreän teen piirteitä. Zairai-pensaiden ansiosta teessä on upeaa mineraalisuutta ja syvä pitkä maku.

Hauduttaminen

Käytä noin 3-4g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 90-100 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wulong Zairai Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi