Wulong Koshun LUOMU (2024) FI-EKO-201 Luukku 2

Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Shizuokan alueen omasta Koshun-teepensaslajikkeesta tuotettu japanilainen wulong-tee. Kuivan teen tuoksussa on parfymaattisen terävää yrttisyyttä. Maljassa tuoksu on rypäleinen, piparkakkuinen ja puisen mineraalinen. Maku on hieman pajuinen ja mineraalinen. Tämä tee oli Teepolun Teejoulukalenterin 2024 luukussa 2.

Varastossa
SKU
t746
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wulong Koshun LUOMU (2024) FI-EKO-201 - 50g
12,00 €
Wulong Koshun LUOMU (2024) FI-EKO-201 - 100g
22,00 €
Wulong Koshun LUOMU (2024) FI-EKO-201 - 200g
43,00 €

Yleistä

Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Japnilaiset wulongit poimitaan suurempana lehtenä myöhemmin keväällä. Lehtiä ei höyrytetä, jotta ne hapettuvat hieman. Japanilaisessa wulongissa hapetusaste on yleensä hyvin kevyt minkä ansiosta lehdet säilyvät erittäin vihreinä ja niissä on selkeästi tunnistettava japanilainen maku.

Tämä tee

Tämä wulong-tee on luomutuotettu Shizuokan alueella koshun-teepensaslajikkeesta. Lajike on Shizuokan alueella kehitetty ja se on risteytys Kurasawa ja Kanayamidori -lajikkeista. Koshun-lajike toimii erityisen hyvin wulongina sillä siinä on yrttimäinen ja jämäkkä maku. Tämä laatu on kohtuullisen hapetettua vastakohtana monelle japanilaiselle wulongille jotka on usein jätetty varsin vihreiksi.

Maku

Kuivan teen tuoksussa on parfymaattisen terävää yrttisyyttä. Maljassa tuoksu on rypäleinen, piparkakkuinen ja puisen mineraalinen. Maku on hieman pajuinen ja mineraalinen.

Hauduttaminen

Käytä noin 3-4g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 90-100 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Teejoulukalenterin 2024 live-striimissä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wulong Koshun LUOMU (2024) FI-EKO-201 Luukku 2
Arviosi