Wulong Gokou LUOMU (2024) FI-EKO-201
Erityisesti matchan tuotannossa suositusta Gokou-pensaslajikkeesta tuotettu japanilainen wulong. Kuivassa teessä on villin rehevä tuoksu. Maljassa esiin tulee paahteista umamia. Maku on heinäinen, tuoreen puinen ja hieman aprikoosinen. Pitkä polveileva jälkimaku.
Yleistä
Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Japnilaiset wulongit poimitaan suurempana lehtenä myöhemmin keväällä. Lehtiä ei höyrytetä, jotta ne hapettuvat hieman. Japanilaisessa wulongissa hapetusaste on yleensä hyvin kevyt minkä ansiosta lehdet säilyvät erittäin vihreinä ja niissä on selkeästi tunnistettava japanilainen maku.
Tämä tee
Tämä wulong-tee on luomutuotettu Shizuokan alueella Gokou-teepensaslajikkeesta. Tee on 2024 toista satoa eli se on poimittu kevään loppupuolella. Tämän teen hapetusaste on melko maalea. Gokou-pensaslajike on Kiotossa kehitetty. Sitä käytetään pääasiassa matchan ja gyokuron eli yleisesti ottaen varjostettujen teelaatujen tuotannossa, missä sen on todettu toimivan erittäin hyvin. Sitä pidetään yhtenä parhaimmista lajikkeista matchan tuotannossa.
Maku
Kuivassa teessä on villin rehevä tuoksu. Maljassa esiin tulee paahteista umamia. Maku on heinäinen, tuoreen puinen ja hieman aprikoosinen. Pitkä polveileva jälkimaku.
Hauduttaminen
Käytä noin 3-4g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 90-100 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.