Wei Shan Yan Xun Cha (2022)
Wei-vuoren savustettu tee on Hunanin maakunnassa tuotettu perinteinen savustettu vihreä tee. Teenlehdissä on uhkeaa puusavun tuonsua sekä raikasta vegetaalisuutta. Maku tarjoilee roihuvaa savua ja raikasta vihreän teen raikkautta.
Yleistä
Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.
Tämä tee
Tämä Hunanin maakunnan vihreä tee on kevyesti lehtipuulla savustettua. Tee on tuotettu keskikokoisesta lehdestä 2022 keväällä ja se poimittiin Hunanin maakunnan keskiosissa sijaitsevalla Wei Shanilla noin 1100 metrin korkeudessa.
Maku
Teenlehdissä on uhkeaa puusavun tuonsua sekä raikasta vegetaalisuutta. Maku tarjoilee roihuvaa savua ja raikasta vihreän teen raikkautta.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.