Wang Xia 2007 Yi Dai Cha Wang

Yi Dai Cha Wang on 2007 vuonna tuotettu korkealaatuinen 100g kokoon puristettu sheng pu'er. Teen tuoksu on tervaisen puinen. Maussa ruohoiset sävyt sekoittuvat juureksiseen ja tervaiseen puuhun.

Varastossa
SKU
t309
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2007 Yi Dai Cha Wang - 25g
9,00 €
2007 Yi Dai Cha Wang - 100g
29,00 €

Yleistä

Wang Xia on samannimisen henkilön perustama melko moderni pu'er-teetä tuottava yritys. Yritys sijaitsee Pu'er-prefektuurissa ja työllistää hieman alle 100 henkeä.

Tämä tee

Yi Dai Cha Wang on 2007 vuonna tuotettu korkealaatuinen 100g kokoon puristettu sheng pu'er. Nimi tarkoittaa Ensimmäisen Sukupolven Teekuningasta. Teekuningas -termiä käytetään viittamaan vanhoihin teepuihin. Tällä nimellä tuottaja haluaa kommunikoida teelehtimateriaalin korkeaa laatua. Kakku on puristettu melko kovaksi ja sen hajottaminen on helpompaa varsinaisella teepiikillä. Kakun väri on melko tumma, joka viittaisi teen ikääntyneen voimakkaasti. Maku antaa kuitenkin hieman erilaisen käsityksen - tee maistuu hieman nuoremmalta kuin miltä se näyttää.

Maku

Kuivan teen tuoksu on herkullinen. Siinä on vanhaa tervaista puuta, hieman tupakkaa ja raikkauttakin. Haudutetun teen tuoksussa esiin tulee makeaa juureksista sävyä. Vaikka tuoksun perusteella tee vaikuttaa jo hieman ikääntyneeltä, maussa on kuitenkin reippaasti ruohoista karvautta, joka on hyvä pitää sopivalla tasolla hieman lyhyemmillä haudutuksilla. Ruohoinen sävy sekoittuu juureksiseen ja tervaiseen puuhun. Maun voimakkuus antaa teelle pitkän jälkimaun, jossa esiin tulee enemmän kevyttä kukkaisuutta ja hedelmäisyyttä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wang Xia 2007 Yi Dai Cha Wang
Arviosi