Tan Bei Tie Guanyin (2010) - 7g

Tämä Tie Guanyin poimittiin keväällä 2010. Tee paahdettiin silloin kolmeen kertaan hyvin tummaksi. Tämän jälkeen teetä on iätetty saviruukuissa! Teessä tuoksuu voimakkaana liki kahvimaisen tumma paahto. Tämän rinnalla on kenties saviruukuista tulevaa hiekkaista mineraalista sävyä. Lisäksi teestä löytyy kuivattujen hedelmien sävyjä sekä hieman kukkaisuutta.

2,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t614

Yleistä

Tie Guanyin -nimi viittaa sekä itse teelaatuun että erityiseen teepensaslajikkeeseen, jonka lehdistä tee valmistetaan. Tämä erityinen Tie Guanyin -teepensas on Fujianin maakunnan Anxin paikallinen lajike. Anxin kaupunki kutsuu itseään vaatimattomasti Kiinan teepääkaupungiksi, ja kävely Anxin kaduilla paljastaakin kaupungin, joka on kokonaan omistautunut teelle. Teepuoteja on kaikkialla ja lähes kaikki kaupungin asukkaat tuntuvat työskentelevän teetuotannon parissa.

Aitoa Tie Guanyinia tuotetaan Anxia ympäröivässä vuoristossa sijaitsevassa 27 kylässä. Sen valmistaminen sisältää 18 vaihetta ja kestää alusta loppuun noin 40 tuntia. Muiden Fujianin eteläosan teelaatujeen tapaan Tie Guanyin -tee koostuu tiukoiksi palloiksi rullatuista lehdistä. Prosessi alkaa teen käsinpoiminnalla. Tämän jälkeen lehtien annetaan ensin nuutua ja levätä, jonka jälkeen lehtiä vaiheittain ravistellaan ja kuivataan. Tämän jälkeen lehdet syötetään suureen rumpumaiseen laitteeseen, jonka pyöriminen aiheuttaa lehtien hankautumisen toisiaan vasten. Tämä vaihe kehittää teen makua. Seuraavaksi lehtien sisäinen solurakenne hajotetaan rullaamalla lehtiä pyörivässä laitteessa metallipintaa vasten. Tämä käsittely toistetaan vielä toiseen kertaan kevyen kuivauksen jälkeen. Seuraavaksi lehdet suljetaan pallomaiseksi kasaksi kankaan sisälle ja tätä kangaspalloa rullataan ympäri kahden pinnan välillä. Tämä prosessi muokkaa lehdet pallomaiseen muotoonsa. Pallomaiset lehdet kuivataan, jolloin muoto saadaan pysyväksi. Teemateriaali lajitellaan oksien palojen poistamiseksi ja lopuksi suoritetaan vielä lopullinen kuivaus kuumien hiilien päällä tai erityisessä teeuunissa. Kaikki em. työvaiheet ollaan perinteisesti suoritettu lihasvoimalla, mutta nykyään työstäminen hoidetaan pääosin sähkökoneilla.

Lehtien hapettumisaste on tyypillisesti vain noin 10-25%, ja haudutettu juoma on väriltään vaaleanvihreän kellertävää. Teen tummuuden määrää teen paahtoaste, joka voi vaihdella hyvin kevyestä hyvin tummaan. Palloiksi käärityt lehdet avautuvat haudutuksen aikana täyteen 4-8 senttimetrin mittaansa.

Tämä tee

Tämä Tie Guanyin poimittiin keväällä 2010. Tee paahdettiin silloin kolmeen kertaan hyvin tummaksi. Tämän jälkeen teetä on iätetty saviruukuissa! Tee tulee Tie Guanyinille tyypillisessä 7g tyhjiöpakkauksessa.

Maku

Teessä tuoksuu voimakkaana liki kahvimaisen tumma paahto. Tämän rinnalla on kenties saviruukuista tulevaa hiekkaista mineraalista sävyä. Lisäksi teestä löytyy kuivattujen hedelmien sävyjä sekä hieman kukkaisuutta.

Hauduttaminen

Tämä tee on parhaimmillaan posliinisessa tai lasisessa astiassa haudutettuna. Käytä 100-asteista vettä teen hauduttamiseen. Jos teekannun koko on yli 500ml, haudutusaika on 3-4 minuuttia ja teestä saa 2-3 haudutusta. Pienemmässä kannussa teestä voi tehdä useamman haudutuksen jos haudutusaika on 1-2 minuuttia. Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen ja tästä saa tehtyä noin 1-1.5 litraa teetä. Jos tee haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Tan Bei Tie Guanyin (2010) - 7g
Arviosi