Shimen Mao Jian (2024) Luukku 1
Hunanin maakunnan hieman vähemmän tunnettu vihreä tee. Kuivan teen tuoksu on mehukkaan nektarinen. Tuoksu maljassa on upean makea ja kukkaishedelmäinen. Maku on välittömän raikas. Siinä hedelmäiset kukkeat sävyt tanssivat kermaisen paahteen kanssa. Tämä tee oli Teepolun Teejoulukalenterin 2024 luukussa 2.
Yleistä
Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.
Tämä tee
Tämä Hunanin maakunnan vihreä tee on tuotettu pienistä lehdistä sekä avautumattomista silmuista. Tee poimittiin 2024 keväällä Hunanin maakunnan Shimen-piirikunnassa, joka on paikallinen teentuotannon keskus. Teenlehdissä on upea syvänvihreä väri ja mehukas tuoksu.
Maku
Kuivassa teessä on keväisen kedon tuoksu. Tuoksu maljassa on mehukas ja makea. Maku on luonteikas ja happamanmakea. Siinä on puutarhamarjojen kirpeyttä ja kedon kukkeutta.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.
Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Teejoulukalenterin 2024 live-striimissä: