Sencha Kagoshima Saemidori - AAA (2024)
Tämä sencha on tuotettu Kirishiman alueella Kagoshimassa Japanissa keväällä 2024. Se on poimittu modernista huippusuositusta Saemidori-lajikkeesta, joka tuottaa kirkkaanvihreän värin ja samettisen pehmeän maun. Kuivassa teessä on siirappisen vehreä hieman herukkaisen ruohoinen tuoksu. Maljassa tuoksu on kirkas ja hieman umaminen. Maku on kuin sateenjälkeinen puutarha - umamimisen herukkainen ja tuoreen ruohoinen.
Yleistä
Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.
Tämä tee
Tämä sencha on tuotettu Kirishiman alueella Kagoshimassa Japanissa keväällä 2024. Se on poimittu modernista huippusuositusta Saemidori-lajikkeesta. Tämä lajike tuottaa kirkkaanvihreän väristä teetä ja upean pehmeän, makean ja eksoottisen hedelmäisen tai marjaisen tuoksun. Tämä on Teepolun suosituin japanilainen teelaatu!
Maku
Kuivassa teessä on siirappisen vehreä hieman herukkaisen ruohoinen tuoksu. Maljassa tuoksu on kirkas ja hieman umaminen. Maku on kuin sateenjälkeinen puutarha - umamimisen herukkainen ja tuoreen ruohoinen.
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.