Sencha Asamushi Luomu (2024) FI-EKO-201
Asamushi on senchan variantti missä teenlehti höyrytetään normaalia kevyemmin poiminnan jälkeen. Asamushi-laaduissa teenlehti on kevyemmän höyrytyksen takia yleensä hieman ehjempää. Tässä luomutuotetussa laadussa lehti on paahdettu hieman raskaammin. Lehdessä on paahteinen tuoksu. Maljassa tuoksu on kermaisen paahteinen. Maku on napakka ja kiinteän vegetaalinen. Sopivan ryhdikäs sencha kun tarvitaan rohkaisevaa maljallista.
Yleistä
Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.
Tämä tee
Tämä sencha-tee on luomutuotettu Shizuokassa ja se on ns. asamushi-tee eli normaalia kevyemmin höyrytettyä teetä. Kevyt höyrytys jättää teenlehden hieman ehjemmäksi. Tämä laatu on paahdettu hieman keskimääräistä voimakkaammin ja sen takia se tarjoilee tuoreen vegetaalisuuden lisäksi jämäkkää paahteisuutta joka tuo teehen lämmittävyyttä. Tee on tuotettu sekoituksesta eri teepensaslajikkeita. Tee on 2024 satoa ja se on luomutuotettua.
Maku
Lehdessä on paahteinen tuoksu. Maljassa tuoksu on kermaisen paahteinen. Maku on napakka ja kiinteän vegetaalinen.
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.