Satsuma Sencha
Pehmeää ja makeaa sencha-teetä maustettuna intensiivisellä satsumalla. Koko upeus tuotettu Satsuman alueella, josta hedelmä on saanut nimensä. Kuivan teen tuoksu on massiivisen sitruksinen. Maussa sitrus makeutuu. Jälkimaussa senchan raikkaus tulee esiin. Tämä on kuin auringonpaistetta sielulle!
Yleistä
Satsuma eli Citrus Unshiu on alunperin kiinalainen sitrushedelmä, joka on levinnyt länsimaailmaan Japanin kautta. Hedelmä on saanut nimensä Satsuman alueesta Kyushun saarella Etelä-Japanissa.
Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.
Tämä tee
Pehmeää ja makeaa sencha-teetä maustettuna intensiivisellä satsumalla. Koko upeus tuotettu Satsuman alueella, josta hedelmä on saanut nimensä. Kuivan teen tuoksu on massiivisen sitruksinen. Maussa sitrus makeutuu. Jälkimaussa senchan raikkaus tulee esiin. Tämä on kuin auringonpaistetta sielulle!
Maku
Wau! Tämä tee tuoksuu kuin juuri hedelmistä puristettu appelsiinimehu, johon on vielä puristettu kuorista irtoavaa aromaattista öljyä. Maku on hieman kuin appelsiinin ja verigreipin sekoitus. Kuivan teen tuoksussa satsuma dominoi ja tee on taustaroolissa tuoden mukaan makeaa raikkautta. Maljassa tuoksu on hieman lämpimämpi antaen vaikutelman kuin sitrusta olisi hieman lämmitetty. Maku on upean täyteläinen. Sekoituksessa käytetty sencha on melko tiivis ja makea maultaan. Se antaa upeaa taustatukea sitrukselle ja kokonaisuus on upean täyteläinen. Tämä tee on kuin aurinkoa sielulle!
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Japani / Japan
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te, Satsuma
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur