Nan Jian Tu Lin 2015 Jia Ji Tuo Cha

Nan Jian Tu Linin vuoden 2015 sheng pu'er. Tee on varsin rähäkkä nuoren ikänsä takia. Maku on hieman ruohoinen, hieman savuinen ja juuresmainen. Tyydyttävä arki pu'er.

Varastossa
SKU
t306
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2015 Jia Ji Tuo Cha - 100g
12,00 €
2015 Jia Ji Tuo Cha - 5 x 100g
50,00 €

Yleistä

Nan Jian Tu Lin on suuri teollinen pu'er-teen tuottaja. Tehdas tunnetaan erityisesti Feng Huang eli Feeniks tuotesarjastaan. Yrityksen päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnan Dali-prefektuurissa sijaitsevassa Nan Jian -piirikunnassa. Nan JIan Tu Linin tuotteet muistuttavat jossain määrin samassa prefektuurissa toimivan vanhemman teentuottajan Xiaguanin tuotteita.

Tämä tee

2015 vuoden rähäkkä savuinen sheng pu'er. Tämä Jia Ji on tuottajan valikoimassa keskilaatuinen tuote ja luonnehtisimme sitä peruslaatuiseksi, mutta kuitenkin arkikäytössä tyydyttäväksi sheng pu'eriksi. Yksi tuo painaa 100g. Yhdessä putkilossa on 5 x 100g.

Maku

Kuivan teen tuoksu on savuinen, raikas, juureksisen makea ja tavallaan rasvainen. Teen maussa on kitkeryyttä, joka johtaa pitkään makeaksi muuttuvaan jälkimakuun. Maku on hieman ruohoinen, hieman savuinen ja juuresmainen. Teessä oleva kitkeryys antaa sille selkärankaa ja pituutta eikä sopivasti haudutettuna ollenkaan häiritse teen nautittavuutta. Mukava rähäkkä nuori sheng.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Nan Jian Tu Lin 2015 Jia Ji Tuo Cha
Arviosi