Menghai Yan Pu 2018 Banzhang Qing Bing

Tämä 2018 vuoden sheng pu'er on nimeltään Banzhangin Vihreä Kakku. Banzhang on pu'er-teestään kuuluisa kylä Menghain alueella eteläisesssä Yunnanissa. Kylän teen hinta on noussut huippulukemiin. Tämä tee on kuitenkin hieman arkisempi laatu eikä lehtimateriaalin alkuperä ole varmastikaan kovin läheltä itse kuuluisaa kylää. Teessä on kuitenkin voimakas periksiantamaton maku mistä Banzhang on kuuluisa. Teessä on mukava makeus ja Guangzhoun kosteassa ilmanalassa se on lyhyestä iästään huolimatta ehtinyt ikääntyä jo hieman.

Varastossa
SKU
t703
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Menghai Yan Pu 2018 Banzhang Qing Bing - 50g
8,50 €
Menghai Yan Pu 2018 Banzhang Qing Bing - 357g
54,00 €

Tämä tee

Menghai Yan Pu -nimisen teetehtaan sheng pu'er 2018 vuodelta. Teen nimi on Banzhang Qing Bing eli Banzhangin Vihreä Kakku. Banzhang on pu'er-teestään kuuluisa kylä Menghain alueella eteläisesssä Yunnanissa. Kylän teen hinta on noussut huippulukemiin. Tämä tee on kuitenkin hieman arkisempi laatu eikä lehtimateriaalin alkuperä ole varmastikaan kovin läheltä itse kuuluisaa kylää. Teessä on kuitenkin voimakas periksiantamaton maku mistä Banzhang on kuuluisa. Teessä on mukava makeus ja Guangzhoun kosteassa ilmanalassa se on lyhyestä iästään huolimatta ehtinyt ikääntyä jo hieman. Erinomaista hinta-laatua!

Maku

Teessä on intensiivinen hieman nahkainen ja erikoisella tavalla kuminen tuoksu ja maku. Teessä on Banzhangin alueen kuuluisaa periksiantamatonta intensiivisyyttä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Menghai Yan Pu 2018 Banzhang Qing Bing
Arviosi