Matcha - Tsubochu no Mukashi (Gion Tsujiri, Uji) 20g

Tämä Tsubochu no Mukashi on Gion Tsujirin matcha-valikoimassa korkeatasoinen laatu, joka on tarkoitettu koichan eli paksun teen valmistamiseen. Se sopii tietysti myös ohuen teen eli usuchan valmistamiseen. Kuivan matchan tuoksu on pehmeä enemmänkin kuin parfyyminen. Se on samettinen ja makean mehukas. Sävyinä kuin vaniljaista ituisuutta. Maku alkaa mineraalisellla vegetaalisuuden sävyllä joka tuntuu kielen kärjellä. Suun muut osat täyttää pehmeä umamisuus. Maku loppuu ja vetäytyy umamisena raikkaana vallina kuin aalto mereen rannan hiekan päältä.

39,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t678

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Gion Tsujiri on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Tuottajan teeleivonnaiset yms. makeat ovat erittäin suosittuja ja samalla Gion Tsujiri tuottaa huipputasoisia teelaatuja. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämä Tsubochu no Mukashi on Gion Tsujirin matcha-valikoimassa korkeatasoinen laatu, joka on tarkoitettu koichan eli paksun teen valmistamiseen. Se sopii tietysti myös ohuen teen eli usuchan valmistamiseen. Sen makua voisi kuvailla pehmeäksi ja meheväksi.

Maku

Kuivan matchan tuoksu on pehmeä enemmänkin kuin parfyyminen. Se on samettinen ja makean mehukas. Sävyinä kuin vaniljaista ituisuutta. Vispatun teen tuoksu on makean mehukas ja paksun umaminen. Umamin sävy on voimakkaan juureva. Maku alkaa mineraalisellla vegetaalisuuden sävyllä joka tuntuu kielen kärjellä. Suun muut osat täyttää pehmeä umamisuus. Jälkimaussa vegetaalisuus makeutuu ja saa meheviä ruohoisi piirteitä ja lisää mineraalisuutta. Maussa ei juuri ole kitkeryyttä. Maku loppuu ja vetäytyy umamisena raikkaana vallina kuin aalto mereen rannan hiekan päältä.

Valmistaminen

Alla on tekemämme video, josta voit oppia kaiken tarvittavan matcha-teestä. Videolla näytetään myös matcha-teen valmistamiminen perinteiseen tapaan sekä muutamia moderneja käyttötapoja matchalle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha - Tsubochu no Mukashi (Gion Tsujiri, Uji) 20g
Arviosi