Matcha - Kinrin (Marukyu Koyamen, Uji) 20g

Marukyu Koyamen on yksi Kioton alueen kuuluisista teentuottajista. Tämä Kinrin-laatu on Marukyu Koyamaenin valikoimassa keskitasoa edustava laatu, jonka laatu riittää ohuen usuchan lisäksi paksumman koichan valmistamiseen. Se tarjoaa tuottajan hienoa tyyliä ja sopivasti täyteläisyyttä raikkauden rinnalla.

29,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t498

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Marukyu Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Teentuottajan historia ulottuu vuoteen 1704 asti.

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämä Kinrin-laatu on Marukyu Koyamaenin valikoimassa keskitasoa edustava laatu, jonka laatu riittää ohuen usuchan lisäksi paksumman koichan valmistamiseen. Se tarjoaa tuottajan hienoa tyyliä ja sopivasti täyteläisyyttä raikkauden rinnalla.

Maku

Valmistaminen

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Katso videoesittely Marukyu Koyamaenin matcha-teelaaduista sisältäen tämän laadun:

Alla on video, jossa opastetaan matcha-teen valmistaminen juotavaksi. Videossa on käytössä eri matcha-teelaatu kuin tällä tuotesivulla.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha - Kinrin (Marukyu Koyamen, Uji) 20g
Arviosi