Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Mae Salong Si ji Chun (2022)

Neljä Vuodenaikaa -pensaslajikkeen wulong-tee Pohjois-Thaimaasta. Poimittu 2022 alussa. Tee tarjoilee erikoisesti kepeitä tuoksuja mutta voimakasta luonnetta. Tee on kukkainen, vaniljaisen vohvelinen ja mineraalisen tuorepuinen.

Varastossa
SKU
t584
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong Si ji Chun (2022) - 50g
7,50 €
Mae Salong Si ji Chun (2022) - 200g
28,00 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä 2022 vuoden alussa. Tee on kasvanut noin 1000 metrin korkeudessa. Tee on tuotettu Si Ji Chun -pensaslajikkeen lehdistä. Si Ji Chun käännetään normaalisti muotoon Neljä Vuodenaikaa, vaikka tarkempi käännös olisi Neljä Vuodenaikaa Kevättä tai Kevät Neljänä Vuodenaikana. Pensaslajikkeen nimi johtuu siitä, että se tuottaa kukkea-aromista teetä ympäri vuoden. Tyypillisesti vihreiden wulong-teelaatujen kohdalla kevätsato on kukkeampiarominen kuin muina aikoina poimittu tee.

Maku

Tee tarjoilee erikoisesti kepeitä tuoksuja mutta voimakasta luonnetta. Tee on kukkainen, vaniljaisen vohvelinen ja mineraalisen tuorepuinen.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Katson tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong Si ji Chun (2022)
Arviosi