Lincang Jianshen 2008 Yunnan Tuo Cha (Jia Ji)

2008 vuoden sheng pu'er 100g tuo cha -muodossa. Haudutetun teen tuoksu on nahkaisen savuinen ja samalla viilentävän yrttinen. Maku on samaten kuin reunustettu savulla ja nahkaisuudella. Keskiössä on kuitenkin villejä yrttisiä sävyjä, puumaisuutta ja hieman kukkaisuuttakin.

Varastossa
SKU
t389
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2008 Yunnan Tuo cha - 100g tuo
14,00 €
2008 Yunnan Tuo cha - 5 x 100g tuo
60,00 €

Yleistä

Jianshen on Lincangin teentutkimusinstituutin perustama pu'er-brändi. Se perustettiin vuonna 1984. Tehdas tuottaa pu'er-teetä Lincangin alueen teemateriaalista.

Tämä tee

2008 vuoden sheng pu'er. Tee on Jia Ji -laatuiseksi luokiteltu tuote. Tämä on monen tuottajan valikoimassa keskitason tee. Tämä laatu on mielestämme hyvä peruslaatuinen ja sympaattinen tee. Yksi tuo painaa 100g. Yhdessä putkilossa on 5 x 100g.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikas ja samalla kirkkaan savuinen. Siinä on metsäistä tiheyttä ja hieman nahkaisuutta. Haudutetun teen tuoksu on nahkaisen savuinen ja samalla viilentävän yrttinen. Maku on samaten kuin reunustettu savulla ja nahkaisuudella. Keskiössä on kuitenkin villejä yrttisiä sävyjä, puumaisuutta ja hieman kukkaisuuttakin. Jälkimaussa on reippaasti raikkautta, savuisuutta ohuena kerroksena ja tiettyä juuresmaisuutta. Maku on yllätävän pitkä. Tästä jää hieman samankaltainen vaikutelma kuin savusaunasta. Savun ja puun aromit, mutta raikas olotila.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lincang Jianshen 2008 Yunnan Tuo Cha (Jia Ji)
Arviosi