Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Lao Cang 2016 Sheng Pu'er Mini Tuo Cha 6g

Tässä on sheng pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tee on vuodelta 2016 ja on hedelmäinen ja vahaisen puinen. Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä.

0,70 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t218
  • Osta 10 hintaan 0,65 € /kpl ja säästä 7%
  • Osta 20 hintaan 0,60 € /kpl ja säästä 14%

Yleistä

Sheng pu'er on perinteistä pu'er-teetä, jossa fermentaatio tapahtuu iän kanssa teen tuotannon jälkeen. Tee on nuorena vihreän teen väristä ja siinä on vehreää makua ja tuoksua. Teenlehdet paahdetaan nopeasti lehtien hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen teenlehdet rullataan ja aurinkokuivataan. Aurinkokuivattu tee voidaan puristaa eri kokoihin kostuttamalla teenlehdet höyryttämällä ja puristamalla kivipainoin tai puristuskoneissa. Teen maku kehittyy vuosien myötä ja vanhana väri on punertava ja maku on kompleksinen ja ikääntynyt.

Tämä tee

Tämä sheng pu'er on tuotettu vuonna 2016. Sen on tuottanut Lao Cang -niminen tuottaja, joka sijaitsee Pu'er-prefektuurissa Yunnanissa. Tuottaja on erityisen tunnettu minikokoisista tuo cha -muodossa. Yhden paino on noin 6 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden tuo chan teekannuun ja antaa sen hautua. Tämä sheng pu'er on hyvin edustava Pu'er-prefektuurin teelle. Se on hedelmäinen ja raikas, mutta siitä löytyy myös puista vahaisuutta.

Maku

Haudutetun teen tuoksu on sheng pu'erille klassiseen tapaan mehevän vegetaalinen, puinen ja mineraalinen. Maku on melko raikas. Siinä on vahaista suutuntumaa. Tee on melko nuorta ja niinpä siihen kehittyy voimakkaammassa haudutuksessa pientä kitkeryyttä, joka on kuitenkin miellyttävää ja pidentää teen jälkimakua. Tee on Yunnanin maakunnan pohjoisempien alueiden teetä, jonka ansiosta maussa on hedelmäistä piirrettä. Sitä voisi kuvata ananasmaiseksi tai omenaiseksi ilman kirpeuttä ja hapokkuutta. Maukas nuori sheng pu'er.

Hauduttaminen

Käytä noin 4-7g lehtiä 150ml nestettä kohden. Vesi voi olla kiehahtanutta. Haudutuksen pituus on hyvä pitää lyhyenä, noin 10-30 sekuntia riittää. Teestä saa yli 10 hyvää haudutusta.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Lao Cang 2016 Sheng Pu'er Mini Tuo Cha 6g
Arviosi