Kunduppakanda OP (Ruhuna)

Kunduppakanda on Gallen kaupungin lähistöllä Ruhunan alueella sijaitseva matalan alueen teetä tuottava teetehdas. Teessä on upean pitkät lehdet. Maku on luonteeltaan roteva, mutta samalla monipuolinen.

Varastossa
SKU
t024
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kunduppakanda OP (Ruhuna) - 75g
5,50 €
Kunduppakanda OP (Ruhuna) - 150g
10,50 €

Yleistä

Ruhunan teentuotantoalue sijaitsee Sri Lankan eteläosassa melko lähellä rannikkoa ja Gallen kaupunkia. Ruhuna on erityisen merkittävä matalan alueen teen tuotantoalueena. Teepensaat kasvavat nopeasti ja lehdistä tulee kookkaita. Tee hautuu rubiininpunaiseksi ja maussa on jämäkkää nahkaista tai puista kitkeryyttä.

Teentuotanto alkoi Ruhunan alueella melko myöhään noin vuonna 1900. Tähän aikaan suurin osa Sri Lankan teetiloista oli brittien omistuksessa. Ruhuna oli yksi ensimmäisiä keskittymiä Sri Lankalaisten omistamia teetiloja. Teetarhat sijaitsevat alle 600 metrin korkeudessa. 1970-luvulla tietyt taloudelliset ja poliittiset olosuhteet johtivat voimakkaan ja täyteläisen teen suosion nousuun erityisesti Keski-Idässä. Tämä trendi on jatkunut 2000-luvulle asti ja on suuresti auttanut Ruhunan alueen teentuotantoa, sillä alue loistaa erityisesti tämäntyyppisen teen tuotannossa. Kaksi merkittävää matalan alueen teentuotantoaluetta Ruhuna ja Sabaragamuwa tuottavat yhdessä 60% Sri Lankan kokonaistuotannosta.

Tämä tee

Kunduppakanda on Gallen kaupungin lähistöllä Angulugahassa Ruhunan alueella sijaitseva matalan alueen teetä tuottava teetehdas. Teetehtaan perusti Senapala Samarasekera vuonna 1951. Nykyään tehdasta johtaa hänen poikansa G S Samarasekera, joka on ollut johdossa melkein 20 vuotta. Teessä on hienot pitkät lehdet, jotka kertovat huolellisesta käsittelystä.

Maku

Lehdet ovat pitkiä. Niiden tuoksu on voimakkaan punahedelmäinen ja nahkainen, mutta samalla raikas. Haudutetun teen tuoksu on rotevahko ja siinä on pinnalla mineraalista paahteisuutta. Tuoksun runko on punahedelmäinen ja siitä löytyy myös kuivattuja ruusuja muistuttava sävy. Toisinaan tuoksussa tulee esiin myös chiliä ja paprikaa. Myös maussa ensivaikutelma on mineraalinen. Tätä seuraa kuitenkin nopeasti hallittu tanniinisuus ja nahkaisuus sekä tämän rinnalla hedelmäisyyttä. Jälkimassa teen maku raikastuu - mineraalisuus ja ruusuisuus tulee uudestaan esiin.

Hauduttaminen

Sri Lankan teelaadut ovat parhaimmillaan kun niistä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan noin 1RKL teenjuojaa kohden. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kunduppakanda OP (Ruhuna)
Arviosi