Verkkokauppaan 24.12.2024 - 6.1.2025 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme joululomalla. Liikkeiden aukiolot sivun alareunassa.

Kabusecha Yutakamidori LUOMU (2024) FI-EKO-201 Luukku 7

Varjostettu tee eli Kabusecha tuotettu Yutakamidori-pensaslajikkeesta. Lajikkeen nimi tarkoittaa Rikkaan VIhreää. Kuivassa teessä on rehevä ja hieman voikukkainen tuoksu. Maljassa tee on lempeän umaminen. Jälkimaku nouseva ja sävykkään palkoherneinen.

Varastossa
SKU
t751
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kabusecha Yutakamidori LUOMU (2024) - 50g
11,00 €
Kabusecha Yutakamidori LUOMU (2024) - 100g
21,00 €
Kabusecha Yutakamidori LUOMU (2024) - 200g
41,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Tämä tee

Tämä luomutuotettu Kabusecha-tee poimittiin yutakamidori-teepensaslajikkeesta keväällä 2024. Lajikkeen nimi tarkoittaa Rikkaan VIhreää.

Maku

Kuivassa teessä on rehevä ja hieman voikukkainen tuoksu. Maljassa tee on lempeän umaminen. Jälkimaku nouseva ja sävykkään palkoherneinen.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kabusecha Yutakamidori LUOMU (2024) FI-EKO-201 Luukku 7
Arviosi