Verkkokauppaan 24.12.2024 - 6.1.2025 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme joululomalla. Liikkeiden aukiolot sivun alareunassa.

Kabusecha (2024)

Tämä kabusecha-tee on tuotettu Kagoshiman alueella keväällä 2024. Tee perustuu sekoitukseen eri pensaslajikkeita ja näistä suurimmat osuudet on lajikkeita Saemidori, Yutakamidori ja Yabukita. Teenlehti on monien kabusecha-laatujen tapaan hieman ehjempää kuin sencha-teelaaduissa keskimäärin. Kuivassa lehdessä on tyylikäs makean umaminen ja pulputtavan raikas tuoksu. Maljassa tuoksu on syvänraikas ja sitruksisen herukkainen. Maku alkaa umamisen ja jatkuu sitruksisin sävyin palkoherneiseen jälkimakuun.

Varastossa
SKU
t755
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kabusecha (2024) - 50g
12,50 €
Kabusecha (2024) - 100g
24,00 €
Kabusecha (2024) - 200g
47,00 €
Kabusecha (2024) - 400g
93,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Tämä tee

Tämä Kabusecha-tee on tuotettu Kagoshiman alueella keväällä 2024. Tee perustuu sekoitukseen eri pensaslajikkeita ja näistä suurimmat osuudet on lajikkeita Saemidori, Yutakamidori ja Yabukita. Teenlehti on monien kabusecha-laatujen tapaan hieman ehjempää kuin sencha-teelaaduissa keskimäärin. Tämän takia teen väri on hieman hennompi kuin vastaavanlaatuisessa senchassa.

Maku

Kuivassa lehdessä on tyylikäs makean umaminen ja pulputtavan raikas tuoksu. Maljassa tuoksu on syvänraikas ja sitruksisen herukkainen. Maku alkaa umamisen ja jatkuu sitruksisin sävyin palkoherneiseen jälkimakuun.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kabusecha (2024)
Arviosi