Jinjiron matcha maistelusetti 2 x 8g Uji, Kioto

Jinjiro on kuusi sukupolvea toiminnassa ollut mikro-teentuottaja Ujissa. Pieni erä 2 x 8g maistelusettejä saatavilla. Teet on tuotettu Jinjiron mikroviljelmällä Gokashon alueella Ujissa. Setissä kaksi 8g pussia matchaa. Molemmat ovat yhden teepensaslajikkeen matcha-laatuja. Lajikkeet ovat Asahi ja Saemidori. Setistä pystyy tekemään 8 annosta artesaanista matchaa.

37,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t553

Jinjiro on kuusi sukupolvea toiminnassa ollut teentuottaja Ujissa. Toiminnasta vastaa tällä hetkellä Jintaro Yamamoto.

Tuotanto on pienimuotoista ja perinteistä. Jinjirolla on käytössä Japanin vanhin paahtouuni tenchan kuivattamista varten. Se ei toimi yhtä tarkasti kuin modernimmat uunit, mutta antaa teelle mausteisen ja runsaan luonteen.

Teet on tuotettu Jinjiron mikroviljelmällä Gokashon alueella Ujissa.

Setissä kaksi 8g pussia matchaa. Molemmat ovat yhden teepensaslajikkeen matcha-laatuja. Lajikkeet ovat Asahi ja Saemidori:

Matcha Asahi 8g

Kuivassa teessä korostuneen raikas tuoksu. Matcha vaahtoaa helposti ja muodostaa vaalean vaahdon. Vispatussa teessä on makeismainen vieno mineraalisen ruohoinen tuoksu - kuin suloinen tuuli ruohokentän yllä kevätaamuna. Maku on hieman umaminen; esiin nousee yllättävä mausteinen sävy ja sen rinnalla hyvin hallittua kitkeryyttä. Tee on pehmeä ja melko hento, mutta sävyt antavat sille maskuliinisen rotevan vaikutelman. Jälkimaussa herneisen makea mineraalisuus heikkenee hiljalleen.

Matcha Saemidori 8g

Kuivassa teessä on intensiivinen maitoisen kukkainen ja hieman banaaninen tuoksu. Vispatussa teessä on mehevä runsaan ruohoinen ja merileväinen tuoksu, josta löytyy myös puunsävyisen suitsukkeen tuoksua. Maku on massiivinen kermaisen ruohoinen valli; ytimeltään tiiviin mineraalinen. Kitkeryyttä on hyvin vähän. Jälkimaussa maun jykevyys säilyy pitkään ja hiljalleen makeutuu herneen ja kermaisuuden sävyin.

Setistä pystyy tekemään 8 annosta artesaanista matchaa.

Tutustu Jinjiron tuotantoo oheisessa videossa:

Alla on tekemämme video, josta voit oppia kaiken tarvittavan matcha-teestä. Videolla näytetään myös matcha-teen valmistamiminen perinteiseen tapaan sekä muutamia moderneja käyttötapoja matchalle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jinjiron matcha maistelusetti 2 x 8g Uji, Kioto
Arviosi