Jeju (2023)
Jejun tuliperäinen saari sijaitsee Korean niemimaan eteläpuolella. Saari on tunnettu laadukkaasta teestään. Tämä Jejun vihreä tee on 2023 keväältä ja se on tuotettu ilman torjunta-aineita. Se tarjoilee Jejun trooppista luontoa kuvastaen tiheän ja rehevän kirjon vegetaalisia sävyjä, paahteisuutta, makeutta ja mineraalisuutta.
Yleistä
Etelä-Korealainen vihreä tee jaetaan yleisimmin poiminta-ajan mukaan neljään laatuluokkaan. Korkein laatu Ujeon poimitaan ennen 20.4. tai 21.4. ajoittuvaa Gogu-juhlaa. Tämä laatuu koostuu pääasiassa silmuista, sillä lehdet eivät ole vielä ehtineet kasvaa suureksi. Sejak-laatu poimitaan Gogun jälkeen ja ennen 20.5. Tässä laadussa on yleensä hieman suurempi lehtikoko ja voimakkaampi maku. Kolmas laatu Joongjak poimitaan 20.5. ennen ja jälkeen. Joongjak on arkinen keskitasoinen tee. Neljäs laatu Daejak, poimitaan toukokuun lopulla ja kesäkuussa. Tämä on arkinen suurilehtinen teelaatu.
Etelä-Korean vihreän teen tuotannossa käytetään sekä paahtamista sekä höyryttämistä hapettamisen estämisen menetelminä. Valinta kumpaa menetelmää käytetään on tuottajakohtainen ja eri teelaaduille käytetään eri menetelmiä. Höyryttäminen on normaali menetelmä japanilaisen teen tuotannossa ja niinpä se antaa teelle enemmän japanilaista teetä muistuttavan maun. Pannussa paahtaminen on normaali menetelmä Kiinassa ja Etelä-Koreassa sitä käytetään usein erityisesti Ujeon-laaduilla. Paahtaminen säilyttää teenlehdet yleensä melko ehjinä. Lisäksi teenlehtiin tulee paahteinen ja kuulas maku.
Tämä tee
Jejun tuliperäinen saari sijaitsee Korean niemimaan eteläpuolella. Saari on tunnettu laadukkaasta teestään. Tämä Jejun vihreä tee on 2023 keväältä ja se on tuotettu ilman torjunta-aineita. Se tarjoilee Jejun trooppista luontoa kuvastaen tiheän ja rehevän kirjon vegetaalisia sävyjä, paahteisuutta, makeutta ja mineraalisuutta.
Maku
Kuivassa lehdessä on makean vohvelinen tuoksu josta löytyy myös senchan mieleen tuovaa rehevyyttä. Maljassa on runsas paahteisen ruohoinen tuoksu ja reippaasti makeutta. Maku alkaa mineraalisena. Tämä mineraalisuus jatkuu maussa alusta loppuun. Sen ympärillä on monipuolinen runsas kirjo vegetaalisia sävyjä kuten ruohoisuutta.
Hauduttaminen
Käytä noin ruokalusikallinen lehtiä 150ml vettä kohden. Veden lämpötilaksi sopii noin 70-80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Haudutusaika voi olla 30-60 sekuntia. Teestä saa useita haudutuksia.
Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla: