Gamnong (Sejak - 2022)

Tämä Gamnong ("Makea Sato") on Sejak-laatuinen Etelä-Korealainen vihreä tee Jeollanam-provinssista maan eteläkärjestä. Nimensä mukaisest tee tarjoilee makeaa tuoksua ja makua, jossa on kukkaisvegetaalisia sävyjä sekä paahteista ja umamista viljaisuutta.

Varastossa
SKU
t560
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Gamnong (Sejak - 2022) - 50g
12,00 €
Gamnong (Sejak - 2022) - 100g
23,00 €
Gamnong (Sejak - 2022) - 200g
45,00 €

Yleistä

Etelä-Korealainen vihreä tee jaetaan yleisimmin poiminta-ajan mukaan neljään laatuluokkaan. Korkein laatu Ujeon poimitaan ennen 20.4. tai 21.4. ajoittuvaa Gogu-juhlaa. Tämä laatuu koostuu pääasiassa silmuista, sillä lehdet eivät ole vielä ehtineet kasvaa suureksi. Sejak-laatu poimitaan Gogun jälkeen ja ennen 20.5. Tässä laadussa on yleensä hieman suurempi lehtikoko ja voimakkaampi maku. Kolmas laatu Joongjak poimitaan 20.5. ennen ja jälkeen. Joongjak on arkinen keskitasoinen tee. Neljäs laatu Daejak, poimitaan toukokuun lopulla ja kesäkuussa. Tämä on arkinen suurilehtinen teelaatu.

Etelä-Korean vihreän teen tuotannossa käytetään sekä paahtamista sekä höyryttämistä hapettamisen estämisen menetelminä. Valinta kumpaa menetelmää käytetään on tuottajakohtainen ja eri teelaaduille käytetään eri menetelmiä. Höyryttäminen on normaali menetelmä japanilaisen teen tuotannossa ja niinpä se antaa teelle enemmän japanilaista teetä muistuttavan maun. Pannussa paahtaminen on normaali menetelmä Kiinassa ja Etelä-Koreassa sitä käytetään usein erityisesti Ujeon-laaduilla. Paahtaminen säilyttää teenlehdet yleensä melko ehjinä. Lisäksi teenlehtiin tulee paahteinen ja kuulas maku.

Tämä tee

Tämä tee on Sejak-laatua ja se sisältää pienikokoista lehteä. Tuottaja kutsuu laatua nimellä Gamnong, joka tarkoittaa Makeaa Satoa. Tee on poimittu huhtikuun aikana. Se on tavallaan sekoitus Sejak ja Ujeon -laatuja. Olemme määritelleet sen Sejak-laatuiseksi matalamman laadun mukaan. Tämä on korkeampi laatu valikoimassamme olevasta Teuksun-teestä. Tee on tuotettu Jeollanamin provinssissa, joka sijaitsee Etelä-Korean niemimaan eteläkärjessä.

Maku

Nimensä mukaisest tee tarjoilee makeaa tuoksua ja makua, jossa on kukkaisvegetaalisia sävyjä sekä paahteista ja umamista viljaisuutta.

Hauduttaminen

Käytä noin ruokalusikallinen lehtiä 150ml vettä kohden. Veden lämpötilaksi sopii noin 70-80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Haudutusaika voi olla 30-60 sekuntia. Teestä saa useita haudutuksia.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Gamnong (Sejak - 2022)
Arviosi