Enshi Yu Lu (2025)
Enshin Jadekaste on kiinalainen vihreä tee, joka on japanilaisen teen tapaan höyrytettyä. Tässä laadussa lehti on rullattu suorien neulasten muotoon. Kuivan lehden tuoksu on makea ja sen kukkeat sävyt vaihtelevat kosteikkojen kukista voikukkaan ja villiketoon. Maku on hieman senchainen pehmeässä vehreydessään. Hentoja makeita kukkeita piirteitä.
Yleistä
Enshi Yu Lu eli Enshin Jadekaste on Hubein maakunnan Enshin kaupungin ympäristön vuoristoalueilla tuotettava vihreä teelaatu. Teestä löytyy variantti, joka on japanilaisen vihreän teen tapaan höyrytettyä. Teestä löytyy myös variantteja joita ei ole höyrytetty. Hubein maakunta on erinomainen alkuperä vihreälle teelle maakunnan viileän ilmaston ansiosta.
Tämä tee
Tämä Enshi Yu Lu poimittiin maaliskuun lopulla 2025. Tarkka tuotantopäivä oli 21.3.2025. Tämä tee on aitoa höyrytettyä varianttia ja sen tosiaan pystyy maistamaan ja haistamaan teestä. Siinä on piirteitä jotka tuovat mieleen Japanin hörytetyn sencha-teen. Siitä huoliimatta siinä on yhä kiinalaisen vihreän teen piirteitä.
Maku
Kuivan lehden tuoksu on makea ja sen kukkeat sävyt vaihtelevat kosteikkojen kukista voikukkaan ja villiketoon. Samalla tuoksu on hieman appelsiinimehuinen. Maljassa tuoksu on lempeän vegetaalinen ja kukkea. Siinä on hieman myös mausteisia sävyjä. Maku on hieman senchainen pehmeässä vehreydessään. Hentoja makeita kukkeita piirteitä. Haudutetun lehden tuoksu on hennon nektarinen ja kamomillainen.
Hauduttaminen
Käytä noin ruokalusikallinen teenlehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.