Dian Hong - Feng Qing Jin Ya AAA (2024)
Dian Hong on Yunnanin mahtava musta tee. Tämä laatu on poimittu merkittävimmällä Dian Hongin tuotantoalueella Feng Qingissä. Tee koostuu silmuista ja pienimmistä lehdistä. Pienen lehden ansiosta tee tarjoile upeaa kermaisuutta rukiisen nahkaisella ja hedelmäisellä taustalla. Maku on energisen raikas.
Yleistä
Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.
Tämä tee
Tämä Dian Hong on 2024 kevätsatoa ja se on tuotettu merkittävimmällä Dian Hongin tuotantoalueella Lincangin prefektuurin Feng Qing -piirikunnassa. Teen lisänimi Feng Qing Jin Ya tarkoittaa Feng Qingin Kultaista Silmua. Tee tosiaan koostuu liki täysin avautumattomista silmuista.
Maku
Pienen lehden ansiosta tee tarjoile upeaa kermaisuutta rukiisen nahkaisella ja hedelmäisellä taustalla. Maku on energisen raikas.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen (2-4g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.