Deng Cun Xue Ya (2025)
Tämä lankamaiseksi rullatuista pienistä lehdistä tuotettu vihreä tee tulee Deng-kylästä Hubein maakunnasta. Teen nimi Deng Cun Xue Ya tarkoittaa Deng-kylän Lumisilmua, mikä viittaa vaaleaan kuuraa muisuttavaan karvaan jota löytyy lankamaisten lehtien pinnalta. Kuivan lehden tuoksu on villiketoinen ja samalla makean vohvelinen ja makeismainen. Maku on nopeahko ja alkaa tihein kukkaisvegetaalisin sävyin sekä selkein makein korostuksin. Nielaistaessa jälkimakuu tuntuu kirkkaana sävynä kielen takaosassa. Esiin tulee mineraalisia hieman herneisisä sävyjä jotka vuorottelevat kukkeampien piirteiden kanssa.
Yleistä
Deng-kylä on merkittävä teentuotannon keskus Hubein maakunnassa. Kylä kuuluu Yi Changin kaupungin hallinnolliseen alueeseen ja tämä näkyy joissa alueen teelaatujen nimissä. Teet kasvavat pääasiassa n. 1000-1400 metrin korkeudessa. Alueelta tulee paljon erinomaista vihreää teetä ja myös joitain mustia teelaatuja kuten Yi Hongia.
Tämä tee
Tämä lankamaiseksi rullatuista pienistä lehdistä tuotettu vihreä tee tulee Deng-kylästä Hubein maakunnasta. Tee on poimttu maaliskuussa 2025 ja tarkka tuotantopäivä oli 28.3.2025. Se on vuoden varhaisimpia poimintoja tällä alueella! Teen nimi Deng Cun Xue Ya tarkoittaa Deng-kylän Lumisilmua, mikä viittaa vaaleaan kuuraa muisuttavaan karvaan jota löytyy lankamaisten lehtien pinnalta.
Maku
Kuivan lehden tuoksu on villiketoinen ja samalla makean vohvelinen ja makeismainen. Haudutetun lehden tuoksussa on korkean vuoriston aktiivista keveyttä ja kukkeaa vegetaalisuutta. Tuoksu maljassa on tiheä ja kuin jauhoisen kukkea. Maku on nopeahko ja alkaa tihein kukkaisvegetaalisin sävyin sekä selkein makein korostuksin. Nielaistaessa jälkimakuu tuntuu kirkkaana sävynä kielen takaosassa. Esiin tulee mineraalisia hieman herneisisä sävyjä jotka vuorottelevat kukkeampien piirteiden kanssa.
Hauduttaminen
Käytä noin ruokalusikallinen teenlehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.