Cha Nong Hao 2005 Liu Ruyi 7542

Tämä 2005 vuoden sheng pu'er perustuu mahtavan Menghain teetehtaan reseptiin 7542. Reseptistä vastaa Menghain teetehtaalla teereseptien sekoittamisen johtajana toiminut Du Qiongzhi. Tee on kuitenkin julkaistu erillään Menghain teetehtaasta Cha Nong Hao -nimisellä teentuottajalla. Maku on kirkas ja sävyinä on mummolamaista ullakkoisuutta ja hedelmäisyyttä. Voimakkaammassa haudutuksessa esiin tulee hieman tanniinista nahkaista sävyä ja hedelmäisyys muuttuu hieman terävämmksi.

Varastossa
SKU
t640
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Cha Nong Hao 2005 Liu Ruyi 7542 - 35g
12,00 €
Cha Nong Hao 2005 Liu Ruyi 7542 - 357g
109,00 €

Tämä tee

Tämä 2005 vuoden sheng pu'er perustuu mahtavan Menghain teetehtaan reseptiin 7542. Reseptistä vastaa Menghain teetehtaalla teereseptien sekoittamisen johtajana toiminut Du Qiongzhi. Tee on kuitenkin julkaistu erillään Menghain teetehtaasta Cha Nong Hao -nimisellä teentuottajalla. Teellä on 7542-reseptinumeron lisäksi nimi Liu Ruyi eli Kuusi Ruyia. Ruyi on sydäntä muistuttava kuvio joka symboloi onnea ja valtaa. Teen käärinpapereissa on kuusi Ruyi-merkkiä kehälle aseteltuna. Tee vaikuttaa plantaasiteetä, mikä onkin tyypillistä kun puhutaan reseptimäisesti tuotetuista pu'er-teelaaduista. Tässä lehden laatu on kuitenkin mainio ja mielestämme jopa teen esikuvaa Menghain 7542 parempi jos sitä verrataan tuon reseptin tuotoksiin samalta vuodelta 2005.

Maku

Kuivan teen tuoksu hedelmäisen ullakkoinen(!) tai syksyisen puistoinen. Maljassa tuoksu on hyvin samantyylinen. Maku on kirkas ja sävyinä on mummolamaista ullakkoisuutta ja hedelmäisyyttä. Voimakkaammassa haudutuksessa esiin tulee hieman tanniinista nahkaista sävyä ja hedelmäisyys muuttuu hieman terävämmksi.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Cha Nong Hao 2005 Liu Ruyi 7542
Arviosi