2016 Bulang Shan

Nuori ja hedelmäinen pu'er-tee Bulangin alueelta. Maku on täyteläinen, hedelmäisen vahainen ja mineraalisen puinen.

Varastossa
SKU
t234
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Bulang Shan - 50g
8,00 €
2016 Bulang Shan - 357g kakku
49,00 €

Yleistä

Bulang on Yunnanissa Xishuangbannan prefektuurissa. Bulang ei ole varsinaisesti yksittäinen vuori, vaan pikemminkin laaja vuoristoalue, jolla sijaitsee useita teevuoria, kuten Banzhang ja Lao Man'e. Kun nimityksenä käytetään koko alueen nimeä, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lehtimateriaalia on yleisesti ottaen tältä alueelta, mutta ei miltään niin kuuluisalta vuorelta, että se erikseen mainittaisiin. Alue on yksi perinteisimmistä pu'er-teen tuotantoalueista. Bulang-vuoristoalueen teelaatuja yhdistää voimakas luonne.

Tämä tee

Tämän Bulangin alueen pu'erin on tuottanut. Tee on 2016 kesäsadosta ja tuotantopäivä on 28.3.2016. Teen nimi Bulang Shan tarkoittaa yksinkertaisesti Bulang-Vuorta. Tee on puristettu Jing Gu Cai Cheng Gu Cha -nimisellä teetehtaalla.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikkaan puinen ja eloisa. Siinä on hyvin kevyttä savuista ja tupakkaista sävyä. Haudutetun teen tuoksu on mineraalisen raikas ja siinä on imeliä vaaleiden hedelmien sävyjä ja vahaisuutta. Maku on täyteläinen, hedelmäisen vahainen ja mineraalisen puinen. Teen maussa tuntuu vaihtelevan tuoreen ja paahteisen puun, hedelmäisyyden ja mineraalisuuden sävyt.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:2016 Bulang Shan
Arviosi