Yun Fu Xiang 2016 Bulang Jin Zhen

Menghain alueen teetehtaan Yun Fu Xiang vuonna 2016 julkaistu shu pu'er-tee, joka perustuu 2013 vuoden lehtimateriaaliin. Tee on tuotettu Bulangin alueen lehtimateriaalista ja teen nimi onkin Bulangin Kultainen Neulanen. Lehtikoko on pieni. Kuivassa teessä on makean mehevä tummapuinen ja kaakaoinen tuoksu. Maljassa tuoksu on tiheä ja yhä kaakaoisen puinen. Maku on raikas ja ryhdikäs. Siinä on mineraalisuutta, puun sävyjä ja hieman hedelmäistä raikkautta.

Varastossa
SKU
t734
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yun Fu Xiang 2016 Bulang Jin Zhen - 50g
9,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän teen on tuottanut Menghain alueen teentuottaja Yun Fu Xiang. Teen julkaisuvuosi on 2016 mutta tee on tuotettu 2013 vuoden lehtimateriaalista. Teen nimi Bulang Jin Zhen tarkoittaa Bulangin Kultaneulasta. Tee on siis tuotettu Bulangin alueen lehtimateriaalista ja se koostuu pienistä lehdistä ja silmuista. Kultaneulanen viittaa silmujen kellertävään väriin.

Maku

Kuivassa teessä on makean mehevä tummapuinen ja kaakaoinen tuoksu. Maljassa tuoksu on tiheä ja yhä kaakaoisen puinen. Maku on raikas ja ryhdikäs. Siinä on mineraalisuutta, puun sävyjä ja hieman hedelmäistä raikkautta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yun Fu Xiang 2016 Bulang Jin Zhen
Arviosi