Wulong Sayamakaori Luomu (2023) FI-EKO-201

Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Tämä luomutuotettu wulong on tuotettu Shizuokan alueella Sayamakaori-teepensaslajikkeesta. Teessä on kuivaa parfyymisyyttä ja hyvin intensiivinen maku.

Varastossa
SKU
t649
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Wulong Sayamakaori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 50g
12,00 €
Wulong Sayamakaori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 100g
23,00 €
Wulong Sayamakaori Luomu (2023) FI-EKO-201 - 200g
45,00 €

Yleistä

Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Japnilaiset wulongit poimitaan suurempana lehtenä myöhemmin keväällä. Lehtiä ei höyrytetä, jotta ne hapettuvat hieman. Japanilaisessa wulongissa hapetusaste on yleensä hyvin kevyt minkä ansiosta lehdet säilyvät erittäin vihreinä ja niissä on selkeästi tunnistettava japanilainen maku.

Tämä tee

Tämä wulong-tee on luomutuotettu Shizuokan alueella. Se on tuotettu sayamakaori-teepensaslajikkeesta. Lajike kehitettiin 50-luvulla ja rekisteröitiin 70-luvun alussa. Sayamakaori on Japanin yleisimmän Yabukita-pensaslajikkeen ja kaorisayama-lajikkeen risteytys. Lajikkeessa on reippaasti katekiineja, mikä käytännössä tarkoittaa, että siinä on normaalia enemmän kitkeryyttä. Tämän takia sitä käytetään mm. mustan teen tuottamiseen, missä tietty terävyys saattaa olla hyödyllistä. Tämä sama ominaisuus auttaa lajiketta toimimaan hyvin wulongina, sillä wulongin maku kaipaa tiettyä ryhdikkyyttä. Lehti on melko ehjää ja vihreää.

Maku

Kuivassa lehdessä on japanilaisen vihreän teen vegetaalisuutta. Lisänä on vohvelisuutta ja hieman mineraalista rotevuutta. Maljassa tuoksu on öljyisen paksu ja paahteisen jylhä. Maun alussa on paksua öljyisyyttä ja pajuista jänteikkyyttä.

Hauduttaminen

Käytä noin 3-4g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 90-100 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Japanissa ollaan viimevuosina aktiivisesti kehitelty vihreän teen rinnalle muita teetyyppejä teenystävien ihailtavaksi. Japanilaiset wulongit ovat yksi näistä kehityssuunnista. Tämä luomutuotettu wulong on tuotettu Shizuokan alueella Sayamakaori-teepensaslajikkeesta. Teessä on kuivaa parfyymisyyttä ja hyvin intensiivinen maku.

Katso tämän teen videoesittely kun se ensikertaa julkaistiin Teepolun teejoulukalenterissa 2023:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Wulong Sayamakaori Luomu (2023) FI-EKO-201
Arviosi